Nefiks
Petek, 27 April 2018
  • Domov

Med prostovoljnim delom se učim in hkrati zabavam

Kako dojemaš svoje prostovoljstvo; kot učenje, zabavo, preganjanje dolgčasa?
Prostovoljstvo dojemam kot dejavnost, s katero lahko pomagam drugim in bogatim svoje izkušnje. Med prostovoljnim delom se učim in hkrati zabavam, spoznavam nove ljudi in teorijo s faksa prenašam tudi v prakso.

Beri dalje

Karierni nasveti štirih dolenjskih podjetij

Ekipa mladih iskalcev zaposlitve je v okviru projekta Nefiks zaposlitvene  rešitve uspešno izvedla že tretji Nefiks karierni bus, ki je skupino popeljal do potencialnih delodajalcev na Dolenjskem. Mladi za izbrane delodajalce izvedli delavnice ter doživeli izkušnjo hitrega zaposlitvenega intervjuja.

Beri dalje

日本語しゃべろう会

Zavod Nefiks in Japonološko študentsko društvo Ikkyū 一休 vabita na jezikovna srečanja 日本語しゃべろう会, namenjena vsem, ki bi želeli osvežiti svoje znanje japonskega jezika.
Skupaj bomo ustvarjali prostor za pogovor o različnih temah in ob tem vadili svoje znanje japonskega jezika. Srečevali se bomo 1 x mesečno, udeležba na srečanjih pa je brezplačna.

Beri dalje

Kaj je prekarno delo?

Pojem prekarnega dela trenutno ostaja še neopredeljen. Država ga interpretira z definicijo, ki jo je ministrstvo postavilo marca 2016 z dokumentom “Za dostojno delo”. Po tem dokumentu pod prekarno delo štejejo samostojno podjetništvo in civilni tipi pogodb, kot so avtorska in podjemna pogodba. Ta definicija je zelo ozka in se ne sklada z mnenjem stroke in civilne družbe, ki pod prekarno delo štejejo tudi agencijsko delo, delo za določen čas in delo za skrajšan delavni čas. Zaradi pomanjkljive definicije tudi statistika ostaja velika skrivnost.

Beri dalje

Mala šola grafičnega oblikovanja

Veš, da je priprava grafičnih materialov med najuporabnejšimi spretnostmi vsakega, ki dela v marketingu in tistih, se lotevajo lastne podjetniške poti? Takšna točka na CV-ju zna v razgovoru za službo pretehtati v tvojo korist!

Beri dalje