fbpx
Pridruži se zaposlitvenem klubu

| Sezona 2015/16

Zavod Nefiks bo v sodelovanju z zavodom Cene Štupar - CILJ, v prostorih DPlaca izvajal projekt »Center zaposlitvenih rešitev Nefiks«. Gre za prostor srečevanja iskalcev prve zaposlitve, kjer mladi uporabniki Nefiksa participativno (so)ustvarjate dejavnosti, ki vam omogočajo vstop na trg dela.


Kdaj začnemo?
V ponedeljek, 5. oktobra, 2015 ob 12.00 v prostorih DPlac-a, na Dunajski cesti 20, v Ljubljani.
Prijaviš se tukaj:
 https://docs.google.com/forms/d/1-R1D0RYXu5QvpRs3djEoRfFJF3FLfhONxkcWiWuDmeo/viewform





Predhodno bomo do zapolnitve skupine, ki ima 20 prostih mest, zbirali prijave zainteresiranih sodelujočih. O izboru vas bomo obvestili do 1.10.2015.

Seveda predhodno vabljeni na predstavitvene delavnice, ki se bodo v prostorih DPLaca odvijale od 15. septembra vsak ponedeljek, torek in četrtek med 12h in 16h. Prav tako smo ti v tem času na voljo za vse dodatne informacije.






Brezplačno!
Program zaposlitvenega kluba je brezplačen in je namenjen vsem iskalcem prve zaposlitve, ki so se iskanja dela pripravljeni lotiti resno in odgovorno.
To pomeni, da se dvomesečnega programa, ki poteka oktobra in novembra, trikrat tedensko med 12.00 in 16.00, udeležiš v 70%, oz. do podpisa pogodbe o zaposlitvi, če/ko jo dobiš.
Investicija tvojega časa in energije je visoka, vendar so naši programi do sedaj vsaj 50% vključenim prinesli delo že v času trajanja projekta.
Da dokažeš svojo resnost, bomo od tebe ob prijavi pobrali kavcijo 40 EUR. Ob 70% udeležbi, oz. če boš imel/a druga ustrezna opravičila (zdravniško, specialni vremenski pogoji itn...) ti bomo kavcijo ob zaključku kluba, konec novembra, če še ne boš dobil/a zaposlitve, vrnili.
Kavcije ti ne bomo vrnili, če se kluba brez opravičila ne boš udeležil/a v 70% časa ali če boš zaradi svojega delovanja v klubu dobil/a zaposlitev. O tem bomo podpisali medsebojni dogovor, ki bo zavezoval oboje.

Ob vključitvi:


  dobiš možnost, da udejaniš svoje projekte v okviru organizacije - se aktiviraš, daješ pobude, izvajaš aktivnosti,



ti omogočimo razvoj kompetenc: mrežanja, mehkih veščin, self brandinga in self presentinga,



ti omogočimo povezovanje (mreženje): udeležencev med seboj in s ključnimi deležniki za razvoj kariere in zaposlovanje,



ti posledično odpiramo vrata do vsaj treh delodajalcev - sam/a lahko vplivaš, do katerih,



ti damo priložnost da, kot posledico prejšnjih korakov poskusiš vstopiti na trg dela.


V čem se klub razlikuje od ostale ponudbe:

1. gre za dolgoročno delo - to niso posamezne delavnice, ampak je sklop aktivnosti, ki te vodi na trg dela,

2. sam/a s pomočjo skupine in mentorjev kreiraš program in aktivnosti kluba – soustvarjaš vse, kar se dogaja - gre za participativno metodo, kjer si tako udeleženec, kakor tudi izvajalec aktivnosti,

3. moč skupine, ki te pripelje tja, kamor sam/a ne moreš, npr. na interna izobraževanja podjetij,

4. preizkušenje in krepitev kompetenc timskega dela, organizacije, komunikacije, podjetnosti, prevzemanje odgovornosti,

5. referenčna skupina iskalcev informacije oplemeniti, člani pa drug drugemu predstavljajo in širijo socialno mrežo.


Kako naš program konkretno izgleda?
Tako, da prideš vsak ponedeljek, torek in četrtek v oktobru in novembru med 12h in 16h v Center. Tam se na začetku razdelite v trojke in glede na interese ob pomoči mentorjev organizirate dejavnosti, ki vam omogočajo stike z delodajalci. To pomeni sestanke z delodajaci, organizacijo dogodkov z njimi in zanje, pisanje člankov, učenje preko interneta in v živo. Sami se odločate, kaj boste počeli, mentorji so tam kot svetovalci in koordinatorji, ne kot odločevalci - večino aktivnosti počnete sami.


Kako bomo začeli?
Tako, da bomo v prvem tednu delavnice za vas pripravili mi: predvsem se bomo posvetili temam: kako si postaviti zaposlitveni cilj, kako pripraviti čim ustreznejši CV ter CV vizitko, ter tako iz sebe napraviti dobro blagovno znamko.

Individualna obravnava.
Naše izkušnje kažejo, da imajo le redki med vami zaposlitveni cilj, zato vam ga pomagamo postaviti. Naši svetovalci pa vam bodo za karierne klepete na voljo tekom celotnega projekta, po želji pa tudi dodatne 3 ure svetovanja v roku šestih mesecev po preteku kluba.


Pogoj za sodelovanje v klubu:
v Nefiks - indeks neformalnega izobraževanja, vpisana vsaj ena aktivnost. Če tega ne znaš izvesti sam/a, ti bomo pomagali ob prijavi na klub.
V septembru se lahko pri nas oglasiš: v ponedeljek, torek, sredo in četrtek od 9.00 do 17.00 in ob petkih od 9.00 do 12.00.

Ni naključje,
da se nahajamo v prostorih DPlac-a - Stičišča podjetniških idej z družbenim učinkom - saj boš lahko z dobro idejo kasneje, po preteku aktivnosti v klubu, po dogovoru tudi prej, sodeloval tudi v inkubatorju.

Če si se torej odločil/a, da je bilo pisanja prošenj brez odgovorov dovolj - se hitro prijavi in si zares zvišaj možnosti za vstop na trg dela!




KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00