Nefiks
Sreda, 24 Januar 2018
  • Domov

Razpis delovnega mesta: Mladinski delavec na Zavodu Nefiks

V okviru javnega razpisa: JR »Zaposlitev na področju mladinskega dela« bomo na Zavodu Nefiks objavljamo dve delovni mesti Mladinski delavec.
Zaposlili bomo dve osebi, in sicer enega mladinskega delavca s 1 .2. 2018 in drugega s 1. 3. 2018, trajanje obeh zaposlitev pa bo predvidoma 9 mesecev.

Beri dalje

Mladi se zavedajo težav in nanje tudi ponujajo konkretne odgovore

Šudentje s Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani na simpoziju "Mladi v MOL" odprli številne pereče problematike
Predstavniki Mestne Občine Ljubljana, nevladnih organizacij in študentje Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani smo se danes zbrali v Mestni hiši Mestne Občine Ljubljana, kjer smo pretresali številne danes za mlade aktualne tematike.

Beri dalje

EVS - lost time?

EVS is an acronym of European Voluntary Service, in other words, the best opportunity a young person can live.
When we hear the word volunteering, we always think of having to find an altruistic project in the middle of Africa where only the heroes go. A disinterested idea where you can give all the love that you have to offer to a less economically developed country  and maybe you will bring one smile or value that will make you feel worthy in God's eyes.

Beri dalje

Vlak potencialov za mlade iskalce zaposlitve

Sodelavci, prijatelji Zavoda Nefiks in udeleženci Nefiks zaposlitvenih rešitev smo leto začeli v prijetnem vzdušju. V Ljubljani smo se vkrcali na vlak, s katerim smo se peljali do Škofje Loke. Tam smo obiskali prostore e-študentskega servisa, Zavoda Tri in Društva Sožitje, kjer smo izvedeli več o njihovem delovanju.

Beri dalje

Kariera se začne februarja

Februar je zelo pomemben čas za velik del naše populacije – mladino. Zadnji statistični podatki, ki so nam na voljo, kažejo, da osnovno šolo v Sloveniji obiskuje okrog 177.000 otrok, srednjo šolo oz. gimnazijo pa okrog 74.000 dijakov. (Vir: Statistični urad Republike Slovenije). Oboje 9. 2. 2018 že čaka Informativni dan za vpis na naslednjo stopnjo izobraževanja, dijaki pa ga bodo imeli še naslednji dan, 10. 2..

Beri dalje

Veščine prihodnosti za zaposlitev "jutri"

Globalna povezanost, moderne tehnologije in novi mediji so le nekateri izmed dejavnikov, ki vplivajo na naše razmišljanje o zaposlitvi v bodoče, na vrednotenje dela in na ustvarjanje kariere. Znanstveniki iz  Inštituta za futurologijo, iz Kalifornijske univerze Palo Alto, so na podlagi trendov v družbi naredili napoved, katere so tiste kompetence, ki jih bodo mladi morali v prihodnosti posedovati, da bi se lahko kar najbolje postavili ob bok modernim zaposlitvenim izzivom.

Beri dalje