Nefiks
Sreda, 24 Januar 2018
Test1

NEFIKS
PETKE

Test1

Mednarodni projekti - pojdi z nami v tujino

kolegice-500px-new2

KOLEGICE - zaposlovanje mladih, visoko izobraženih žensk

podjetni-petki-500px-new2

Karierni klubi za mlade

priznanje-2014-500px-new

NEFIKS TUTORJI

KARIERNO MENTORSTVO

KARIERNO MENTORSTVO

 

 

 

 

 

Seminar za mlade novinarje v Bruslju

Evropski parlament v sodelovanju z organizacijo European Youth Press (EYP) organizira seminar za mlade novinarje, ki bo med 16. in 18. oktobrom v Evropskem parlamentu v Bruslju. V času seminarja se bo lahko sto udeležencev iz vse EU iz prve roke seznanilo s politikami in delovanjem Parlamenta ter sodelovalo v različnih delavnicah in razpravah s poslanci, profesionalnimi novinarji in medijskimi strokovnjaki.

Beri dalje

Prva EURES zaposlitev

Generalni direktorat Evropske komisije za zaposlovanje je objavil javni razpis za sofinanciranje pripravljanih ukrepov na področju podpore mladim iskalcem zaposlitve v drugi državi članici na eni ter ponudnikom služb na drugi strani. Na razpis se lahko prijavijo organizacije na področju zaposlovanja (javne in zasebne) iz držav članic EU, ki izpolnjujejo razpisne pogoje.

Komisija bo sofinancirala do 95% upravičenih stroškov, pri čemer se 80% nameni za mlade in delodajalce, 20% pa prijaviteljski organizaciji za izvedbo projekta. Podprtih bo od 3 do 8 projektov, zaprosite lahko za največ milijon EUR.

Beri dalje

Četrtletni pregled stanja na področju zaposlovanja in sociale v EU

Evropska komisija je izdala zadnji četrtletni pregled stanja na področju zaposlovanja in sociale v EU. Glavna ugotovitev je, da je zaposlovanje v EU ostalo na isti ravni kot v prvem četrtletju leta 2012. Tveganja za mlade ostajajo visoka, saj so najbolj izpostavljeni prekernim zaposlitvam in segmentaciji trga dela ter so izpostavljeni tveganju za dolgotrajno brezposelnost, čedalje večje število mladih pa je tudi v skupini NEET (izven sistemov zaposlovanja, izobraževanja ali usposabljanja).

Beri dalje

OZN testiranje

Sekretariat ZN in MZZ bosta 5. decembra 2012 v Ljubljani organizirala nacionalno testiranje za zaposlovanje mladih strokovnjakov v sistemu OZN (Young Professional Programme – YPP) na nižjem profesionalnem rangu. Nacionalno testiranje je sestavljeno iz pisnega dela in intervjuja. Pisni del bo vključeval vsebine z naslednjih področij: arhitektura, ekonomija, informacijska tehnologija, politične vede, radijska produkcija in socialne zadeve.

Beri dalje

Udeleženka Tamara o Zaposlitvenih torkih ...

TOM 2818"V čast si štejem, da sem bila udeleženka prvega Zaposlitvenega torka, na katerem sta sodelovali nevladni organizaciji Zavod Inštitut za elektronsko participacijo in Center za razvoj e-upravljanja v jugovzhodni Evropi. Za ta dogodek sem izvedela ravno preko Zavoda Inštitut za elektronsko participacijo, pri katerem sem pozneje postala prostovoljka. Za to je nekoliko “kriv“ tudi Zaposlitveni torek, saj sem tam bolje spoznala način delovanja nevladnih organizacij, podrobneje pa tudi zgoraj omenjeni.

Beri dalje

Mlade službe

Na Nefiksu smo pripravili novo Nefiks nagradno igro!

Na Facebook zid ali Twitter (s označbo #Nefiks) nam napišite, kaj je za vas Mlada služba in kakšna mora biti takšna služba.

Časa imate do 28. julija, ko bomo poklonili super Nefiks poletno darilo!