Nefiks
Petek, 22 Junij 2018
Test1

BREZPLAČNA
USPOSABLJANJA

Test1

POJDI Z NAMI V TUJINO

kolegice-500px-new2

ZAPOSLOVANJE MLADIH ŽENSK

podjetni-petki-500px-new2

ZA DIJAKE

priznanje-2014-500px-new

SODELUJ Z NAMI

KARIERNO MENTORSTVO

BREZPLAČNO UČENJE JEZIKOV

Get inspired!

inspiration roadPoljska Nacionalna agencija programa Mladi v akciji organizira seminar za predstavnike neformalnega in formalnega izobraževanja in podjetij, ki so vključeni v ustvarjanje in izvajanje učenja podjetništva. Drugi seminar na temo učenja podjetništva Get inspired! bo potekal med 19. - 24. 4. 2012, Konstancin-Jeziorna (Varšava), na Poljskem.

Beri dalje

Delodajalec nima pravice vprašati, koliko otrok imate

short-interview-jobSte samski, poročeni ali živite v partnerski zvezi? Ste noseči ali družino šele načrtujete? Koliko otrok imate? To je le nekaj vprašanj, ki jih delodajalci ne bi smeli postaviti kandidatom za zaposlitev. V državi je že več kot 115.000 brezposelnih, zato so tisti, ki iščejo delo, v vse šibkejšem položaju, delodajalci pa to izkoriščajo. Sprašujejo jih tudi po tem, kar zakon izrecno prepoveduje: o zakonskem stanu, načrtovanju družine in o nosečnosti, zbirajo pa tudi druge posebno občutljive osebne podatke, kot na primer o zdravju, članstvu v sindikatih in celo o veroizpovedi.

Beri dalje

Vpis na fakulteto – težka odločitev?

college-visitIzbira fakultete je ena najtežjih odločitev v našem življenju, saj ta na nek način zapečati našo usodo. Mnogi se sprašujejo kako pri 18 letih izbrati poklic, ki ga boš opravljal skoraj celo življenje. Kaj, če se ne odločimo prav? Se je boljše odločiti po svoji vesti ali je boljše poslušati nasvete staršev in prijateljev? Avtorica Anja Bajuk prisega na odločitev po svoji vesti, saj meni, da le tako izbereš tisto, kar te zanima in kar boš z veseljem počel. Tako je izbrala tudi Anja sama, ki je mlade za portal talentiran.si povprašala o tem, kako in na podlagi česa so se odločili oni. V nadaljevanju preberite zanimive izjave bodočih brucev in tudi že študentov na temo informativnih dneh in prave izbire fakultete.

Beri dalje

Priložnost za službo!

software-engineer-ranked-best-job-for-2011-11010502Bi želel/a postati del ekipe najbolj inovativne mladinske organizacije v Sloveniji? Društvo mladinski ceh išče 2 osebi za zaposlitev preko javnih del, ki sta pripravljeni svoje talente razvijati in vključevati v delo na organizaciji. V kolikor poznaš delo na Mladinskem cehu, veš, da gre za razgibano delo (različne dejavnosti, razgiban delovni čas, timsko delo, delo z mladimi ... ). Če znaš nekaj, kar ne zna vsak, si pravi/a za ekipo ;)

Več informacij najdeš tukaj.

Zaživel inkubator socialnih inovacij

DSC 0467V preteklih mesecih je na Mladinskem cehu zaživel inkubator socialnih inovacij in podjetništva, ki je tako postal prvi inkubator, ki mladim poleg storitev ponuja tudi atraktivne prostore za delo, ustvarjanje in razvijanje socialnih idej in socialnega podjetništva. Opremljen je z re-use opremo ki je delo socialnega podjetja Centra ponovne uporabe (CPU) iz Rogaške Slatine. Prostori inkubatorja ponujajo timom, ki se pripravljajo za pot socialnega podjetništva, okolje za kreativnost in domačno vzdušje.

Beri dalje

Izšlo novo poročilo EU komisije

01601153-300Skupno poročilo Evropske komisije in Sveta EU z naslovom "Izobraževanje in usposabljanje v pametni, trajnostni in vključujoči Evropi" je pokazalo, da Evropska unija morda ne bo uspela doseči svojih ciljev za leto 2020 glede zmanjšanja stopnje zgodnje opustitve šolanja na manj kot 10 % in povečanja deleža študentov z zaključeno terciarno izobrazbo na 40 %. Kot še sporočajo iz Predstavništva Komisije v Sloveniji, je leta 2010 stopnja zgodnje opustitve šolanja v EU znašala 14,1 %, leto poprej pa 14,4 %. Največje deleže mladih, ki zgodaj opustijo šolanje, imajo Malta (36,9 %), Portugalska (28,7 %) in Španija (28,4 %), najboljše rezultate pa še naprej dosegajo Slovaška (4,7 %), Češka (4,9 %) in Slovenija (5 %). 

Beri dalje