Nefiks
Četrtek, 28 Maj 2020

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

NKR

KREPITEV KOMPETENC MLADIH

Mladi in kompetentni top teaser

ZAČNI
TUKAJ

priznanje-2014-500px-new

SODELUJ Z NAMI

kolegice-500px-new2

ZAPOSLOVANJE MLADIH ŽENSK

podjetni-petki-500px-new2

ZA DIJAKE

Test1

POJDI Z NAMI V TUJINO

  • 2020 NKR banner720x180 2
  • 2020 april druzabne igre banner
  • aktualnoaktualno 720px 2
  • sticisce banner
  • USPOSABLJANJE POLETJE 2019 720x180 1b
  • banner pridruzi se ekipi
  • P EU banner2 720x180

Spoznaj svoje delodajalce

Trg dela se spreminja, vendar se že v času izobraževanja “ozira” za perspektivnimi kadri. To se kaže v veliki želji delodajalcev, da se predstavijo mladim, v kadrovskih štipendijah, ter dogodkih, ki jih organizirajo za mlade (npr. Dnevi slovenskega gospodarstva). Kaj pa ti, ali že aktivno iščeš bodoče delodajalce? Če se tega še nisi lotil, potem nujno beri dalje.

Beri dalje

Spoznaj poklice prihodnosti

Nahajamo se na prelomu v digitalno obdobje in le stežka si predstavljamo, kaj nam bo to prineslo. Ne moremo zagotovo vedeti, kako točno se bodo spreminjali poklici, kateri bodo nastajali in kateri bodo izginili. To bi bil lahko dober izgovor, da na tem področju ne storimo ničesar in samo čakamo, kaj bo prinesla prihodnost. Pasivno obnašanje pa vselej ni dobra ideja. Mnoga podjetja namreč že skrbno načrtujejo, kako se bo njihovo poslovanje spreminjalo. Najhuje kar se ti lahko zgodi je, da ob koncu študija tvojega poklica sploh ne bo več. Zato, da se boš na prihodnost kar najbolj pripravil, smo oblikovali nekaj koristnih nasvetov.

Beri dalje

Je 1. maj tudi letos praznik dela?

Lansko leto so bile razmere na trgu dela precej dobre – stopnja brezposelnosti je bila ena najnižjih, število delovno aktivnih državljanov pa precej visoko. Epidemija, ki je zajela svetovno populacijo je tako rekoč čez noč obrnila na glavo življenje posameznika – tako njegovo zasebno kot tudi karierno sfero.

Beri dalje

Odločanje

Odločanje med posameznimi izobraževalnimi smermi je lahko težavno, a če si znamo postaviti lastne kriterije, je odločitev lažja. Razmisli, kaj so tisti kriteriji, ki so pri odločanju zate pomembni.

Beri dalje