Nefiks
Torek, 19 Marec 2019
Test1

BREZPLAČNA
USPOSABLJANJA

Test1

POJDI Z NAMI V TUJINO

kolegice-500px-new2

ZAPOSLOVANJE MLADIH ŽENSK

podjetni-petki-500px-new2

ZA DIJAKE

priznanje-2014-500px-new

SODELUJ Z NAMI

KARIERNO MENTORSTVO

BREZPLAČNO UČENJE JEZIKOV

  • 2018 03 13 drzne ženske banner
  • Pridruzi se ekipi Nefiks
  • banner karierni klub 2019

Glas tutorke Romine iz Estonije

rominaNefiks tutorka Romina Godnič je na Erazmus študiju v Estoniji, za portal talentiran.si pa je prijazno spisala prve vtise:

Preživeti del absolventskega staža v tujini se mi je še pred enim letom zdela utopična ideja. Po prijavi na Erazmus izmenjavo pa so se začele stvari zelo hitro spreminjati. Tako trenutno obiskujem predavanja, pišem diplomsko nalogo, se družim z vrstniki iz celega sveta in nabiram izkušnje na severu Evrope, natančneje v Talinu, glavnem mestu Estonije.

Beri dalje

Angleščina ni več dovolj!

Delodajalci po besedah predstavnikov Zavoda za zaposlovanje od bodočih zaposlenih vse pogosteje zahtevajo znanje vsaj dveh tujih jezikov – poleg angleščine, ki je za mnoge že samoumevna, ter nemščine se vedno pogosteje pojavlja potreba po znanju hrvaščine in srbščine! Zahteve po znanju jezikov se pojavljajo predvsem pri inženirjih elektronike, telekomunikacij, poslovnih sekretarjih, nabavnih referentih, analitikih in oblikovalcih informacijskih sistemov, pa tudi pri pri tehničnih in komercialnih zastopnikih za prodajo, inženirjih strojništva, inženirjih elektrotehnike, tajnikih, voznikih tovornih vozil, natakarjih, strokovnjakih za poslovanje in ekonomistih.

Beri dalje

Svetovno poročilo Združenih narodov o mladih 2011

Report-Yout-UN-460x250Poročilo, ki ga je objavil Oddelek za ekonomska in socialna vprašanja, izpostavlja situacijo mladin na trgu dela in trende na področju zaposlovanja mladih. Mladi in mladinske organizacije so bile povabljene, da preko digitalnih in socialnih medijev delijo svoje poglede, izkušnje in priporočila glede priprave na, vstopanje in ohranjanja aktivnosti na trgu delovne sile. Svoje prispevke (tudi fotografije in video) je prispevalo več kot 1100 mladih iz celega sveta.

Beri dalje

Izobraževanja o socialnem kapitalu!

omrezen-a.si

Vabljeni k prijavi na izobraževanji za izvajalce delavnic socialnega kapitala in vodje študijskih krožkov. Potekata tretjič v okviru projekta Omrežen.si, tokrat pa prijave zbirajo širše, med vsemi zainteresiranimi mladinskimi delavci, tudi izven konzorcija. Več o projektu si lahko preberete tukaj: www.omrezen.si, namenjen pa je razvoju socialnega kapitala mladih.

Beri dalje

Klepetalnica, karierna svetovalnica v e-Nefiksu!

klepetalnica-300x290Naslednji teden, 28. in 29. februarja 2012 bo Zavod Nefiks izpeljal kar dve on line delavnici - klepetalnici o tem, kako se pravilno odličiti za študij. Izkoristi priložnost za brezplačno karierno svetovanje in spregovori z dvema našima strokovnjakinjama!

Delavnica je namenjena dijakom, ki razmišljajo, kako naj se marca, ko bodo izpolnjevali vpisne liste, odločijo za pravi študij bi se in tudi vsem, ki bi se želeli pogovarjati o svoji karierni poti.

V torek, 28. 2. 2012 ob 19:00 bo gostja Alenka Blazinšek, strokovnjakinja na področju neformalnega učenja in beleženja neformalnega znanja, ki ima izjemno veliko izkušenj s kariernim svetovanjem. Je avtorica in izvajalka delavnic Kam po maturi in odlična sogovornica, ko beseda nanese na poklicno pot.

V sredo, 29. 2. 2012 prav tako ob 19:00 pa bo gostja klepetalnice Vesna Miloševič, strokovnjakinja na področju zaposlovanja mladih, ki bo mladim predstavila pomen zgodnje gradnje kariere.

Dijaki, učitelji, starši - izkoristite krasno priložnost in se pred pomembno življenjsko odločitvijo še enkrat posvetujte!

Beri dalje

Tvoja ideja lahko spremeni svet!

Mladi imamo pogum in sposobnost, da razmišljamo drugače od drugih.  Smo kreativni, domiselni in inovativni. Na naših zelnikih zrastejo številne ideje, ki imajo velik  potencial, da spremenijo svet.  Imamo pa to težavo, da svoje idje  zaradi nezaupanja vase, premalo kapitala in včasih tudi znaja težko uresničimo. Na Mladinskem cehu zato pripravljajo Kamp socialnih inovacij. Gre za dvodnevni dogodek, na katerem bodo združili moči dizajnerji, programerji in ljudje s pravo idejo. Končni rezultat druženja pa bo spletna aplikacija, ki bo reševala konkretno težavo ljudi.

Beri dalje