Nefiks
Sreda, 22 Maj 2019
Mladi in kompetentni top teaser

ZAČNI
TUKAJ

Test1

POJDI Z NAMI V TUJINO

kolegice-500px-new2

ZAPOSLOVANJE MLADIH ŽENSK

priznanje-2014-500px-new

SODELUJ Z NAMI

podjetni-petki-500px-new2

ZA DIJAKE

KARIERNO MENTORSTVO

BREZPLAČNO UČENJE JEZIKOV

  • Optius banner 720x180
  • banner natecaj socialna omrezja theone 2019 720x180
  • P EU banner2 720x180
  • Pridruzi se ekipi Nefiks

Globalni program YouthActionNet

yanRazpisan je globalni program YouthActionNet. Prijavijo se lahko mladi socialni podjetniki, ki spodbujajo družbene spremembe in povezujejo mlade z lokalnimi skupnostmi. Tisti, ki želijo sodelovati, morajo biti stari med 18 in 29 let (oktobra 2012) in voditelji obstoječih projektov - samostojno ali v okviru organizacije.

Prijavitelji morajo tekoče govoriti angleško in biti na voljo za usposabljanje v oktobru 2012.

Beri dalje

Trije namigi za lažje iskanje študentskega dela

1. slikaIskanje primernega študentskega dela zna biti zahtevna in izčrpljujoča izkušnja, ki zahteva čas, trud in potrpljenje. Ponujamo tri namige, ki vam bodo iskanje pravega dela olajšali! 

Vsekakor pa ne pozabite študentskega dela in delovnih izkušenj zapisati v Nefiks!

Beri dalje

Art:tečaji vabijo na obisk

beležke1Šola Art:tečaji vabi na informativni dan 2012, ki bo v petek 10. 2. med 10. in 18. uro ter v soboto 11. 2. med 10. in 12. Na šoli so vam pripravili razstavo del njihovih tečajnikov in presenečenje. Odgovarjali bodo na vaša vprašanja povezana z vašim likovnim študijem ter vam svetovali, kako se pripraviti na zahtevni sprejemni izpit. Vsi, ki jih boste v času informativnih dnevov obiskali, prejmete darilni bon v vrednosti 20 EUR.

Beri dalje

Evropski voditelji so sprejeli izjavo o nezaposlenosti mladih

no-job-no-money-shutterstock 43748179Eurodesk poroča, da je 30. januarja Evropski svet sprejel štiristranski dokument, v katerem je med drugim poudarjena nujnost zmanjšanja brezposelnosti mladih. Dokument vključuje naslednjo zavezo: »V štirih mesecih po koncu šolanja, bi morali mladi dobiti kakovostno ponudbo zaposlitve, nadaljevanja šolanja, pripravništva ali prakse«. V dokumentu je tudi predvidena tudi preusmeritev EU sredstev za dosego tega cilja. 

Postanite zaposljivi z Nefiksom!

Ekonomske in družbene posledice brezposlenosti mladih v Evropi

hire me_300x276Objavljeni so prvi rezultati študije “Young People and NEETs in Europe”, ki jo je opravi Eurofund – the European Foundation for the Improvement of Living and Working Conditions. Namen študije je bil raziskati položaj mladih v Evropi, ki so stari med 15. in 24. letom, niso zaposleni in niso v procesu izobraževanja ali usposabljanja (NEET) ter raziskati ekonomske in družbene posledice brezposlenosti mladih. Raziskava poda, da osnovna statistika brezposlenosti ne izrisuje točne situacije mladih, saj so mnogi še vedno opredeljeni kot študentje in tako izven trga delovne sile.

Beri dalje

Priložnost za prakso

internshipAgencija Evropske unije za temeljne pravice dvakrat letno ponuja možnost plačane prakse: med 16. januarjem in 30. junijem in med 1. julijem in 31. decembrom. Namen prakse je omogočiti praktikantom pridobivanje delovnih izkušenj na področju upravljanja sodelovanj, ki se ukvarjajo s temeljnimi pravicami na evropski ravni. Na tan način prakikanti spoznajo delovanje agencije ter svoje znanje, ki so ga pridobili tekom študija, uporabijo v praksi.

Beri dalje