Nefiks
Četrtek, 28 Maj 2020

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

NKR

KREPITEV KOMPETENC MLADIH

Mladi in kompetentni top teaser

ZAČNI
TUKAJ

priznanje-2014-500px-new

SODELUJ Z NAMI

kolegice-500px-new2

ZAPOSLOVANJE MLADIH ŽENSK

podjetni-petki-500px-new2

ZA DIJAKE

Test1

POJDI Z NAMI V TUJINO

 • 2020 NKR banner720x180 2
 • 2020 april druzabne igre banner
 • aktualnoaktualno 720px 2
 • sticisce banner
 • USPOSABLJANJE POLETJE 2019 720x180 1b
 • banner pridruzi se ekipi
 • P EU banner2 720x180

Natečaj Imagine all the Water

Želiš prihraniti vodo in k temu spodbuditi tudi druge? Spletna stran Imagine All the Water z zanimivimi animacijami prikazuje, kolikokrat moraš početi stvari, kot so tuširanje, splakovanje stranišča ali zalivanje rože, da porabiš enako količino vode, kot je potrebna za izdelovanje izdelkov, kot so pica margarita, majica ali list papirja. Še vedno je pet izdelkov brez animacije: hamburger, pivo, kava, čokolada in čevlji.

Beri dalje

(P)Rožna mladina za bolj informirane mlade

V prvi polovici leta se je odvil projekt (P)Rožna mladina, v okviru katerega sta nastala spletna stran in tiskan Vodnik z informacijami, ki jih mladi potrebujejo za lažje in uspešnejše krmarjenje po svetu dela. Pri njih lahko dobiš naslednje informacije:

 • - Kako in kje iskati delo,
 • - Različne možnosti dela, ki jih najdeš v meniju desno,
 • - Brezposelnosti oziroma kaj v času, ko dela še ni,
 • - Iskanje dela v tujini,
 • - Možnosti dela za mlade tuje državljane v Sloveniji.

Beri dalje

Diplomanti socialnega dela pozor!

Izšel je javni razpis za spodbujanje zaposlovanja iskalcev prve zaposlitve – pripravnikov na področju socialnega varstva, ki iščejo prvo zaposlitev po pridobljeni stopnji in vrsti izobrazbe. Ciljna skupina javnega razpisa so iskalci prve zaposlitve na področju socialnega varstva, ki iščejo prvo zaposlitev po pridobljeni stopnji in vrsti izobrazbe, kot jo predpisuje ZSV za pripravnika na področju socialnega varstva.

Beri dalje

Te mika ZN?

Združeni narodi so razpisali nekaj delovnih mest za vse, ki vas mikajo politične, novinarske in podobne vode. Razpisana delovna mesta, na katera se lahko prijavite:

2012 YPP EXAMINATION – POLITICAL AFFAIRS, več tukaj
2012 YPP EXAMINATION – RADIO PRODUCER (Portuguese or Kiswahili), več tukaj
2012 YPP EXAMINATION – SOCIAL AFFAIRS, več tukaj

 

Ste vedeli, da lahko življenjepis in priporočila ustvarite v sistemu e-Nefiks? Poskusite!

Vir: LMIT

Mednarodni dan mladih 2012

Statistika kaže, da se 95 % mladih med 15. in 19. letom izobražuje, da je 46 % mladih med 20. in 24.letom je delovno aktivnih; pri tej starosti živi z vsaj enim staršem okrog 75 % mladih. Med mladimi v starosti 25 - 29 let je tri četrtine delovno aktivnih, pri starših pa jih še vedno živi več kot polovica. 12. avgusta je mednarodni dan mladih, ki so ga letos Združeni narodi podnaslovili z geslom Ustvarjanje bolšjega sveta v partnerstvu z mladostjo.

Beri dalje

Zavod Nefiks ob mednarodnem dnevu mladih - izjava za javnost

Na Zavodu Nefiks verjamejo, da se kljub težkim razmeram na trgu dela, ki so še posebno nenaklonjene mladim, še vedno lahko najdejo rešitve. Skupaj z mladimi namesto pasivnega čakanja aktivno ukrepajo, saj je s samo takšnim odnosom dandanes možno dobiti zaposlitev.

“Pomembno je tudi, da mladim pri iskanju ne poide motivacija, saj kljub trudu, delu, beleženju in razvoju kompetenc doživljajo veliko zavrnitev. V še posebno težkem položaju so dekleta, predvsem družboslovnih usmeritev. Ne le, da ne dobijo niti odgovorov na njihove prošnje za zaposlitev, pač pa jim tudi zmanjkuje idej, kaj še storiti, da se jim po več letih iskanja zaposlitve morda vendarle nasmehne sreča”, ugotavljajo na Zavodu Nefiks in nadaljujejo: “Ukrepi, ki jih za zmanjševanje brezposlenosti med mladimi ponuja država še zdaleč niso dovolj, zato moramo kot družba postati bolj senzibilizirani za mlade in vsi skupaj aktivno iskati rešitve”.

Beri dalje