fbpx Nefiks
Sreda, 5 Avgust 2020

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

NKR

KREPITEV KOMPETENC MLADIH

Mladi in kompetentni top teaser

ZAČNI
TUKAJ

priznanje-2014-500px-new

SODELUJ Z NAMI

kolegice-500px-new2

ZAPOSLOVANJE MLADIH ŽENSK

podjetni-petki-500px-new2

ZA DIJAKE

Test1

POJDI Z NAMI V TUJINO

  • NEFIKS banner 720x180 Koper
  • NEFIKS banner 720x180 MDO
  • 2020 april druzabne igre banner
  • aktualnoaktualno 720px 2
  • sticisce banner
  • USPOSABLJANJE POLETJE 2019 720x180 1b
  • banner pridruzi se ekipi
  • P EU banner2 720x180

Peace education towards a new world

Peace education towards a new world – Izobraževanje o miru za bodoči svet

image001Sicilija. Poznana predvsem po mafiji, lepih plažah, čistem morju in bogati zgodovini. Med 8.-16. julijem pa je bila odlična gostiteljica treninga Peace education towards a new world  za mlade in malo manj mlade iz dvanajstih držav. Namen treninga je bil seznaniti mlade s socialnimi problemi, kaj socialni problemi sploh so in kdo so žrtve socialne izključenosti v posameznih državah. Poleg tega pa tudi spoznavanje držav iz katerih smo bili udeleženci, druženje ob odmorih, navezovanje novih stikov in iskanje idej za nadaljnje projekte.  Iz Slovenije sva se treninga udeležila dva Nefiks tutorja – Dejan in Romina. Če vas zanima kaj smo počeli, kako smo se zabavali, si oglejte spodnje fotografije.

Beri dalje

Perspectives on Youth

Partnerstvo Evropske komisije in Sveta Evrope načrtuje novo letno serijo publikacij o mladinski politiki, raziskavah in dejavnostih z naslovom “Perspectives on Youth: European Youth Partnership Series”. Prva številka z naslovom “2020 – what do YOU see” bo namenjena viziji življenja mladih v prihodnosti v Evropi in drugod po svetu, osnovana na raziskavah, socialnih trendih, načrtovanju politik, demografskih spremembah, napovedih za zaposlovanje, trajnostnemu razvoju in varnosti.

Beri dalje

Sodeluj v Nefiks poletnem natečaju!


Pošlji nam najbolj poučno fotko tvojega poletja. Od doma, iz narave, s potovanj ... in nam na kratko razloži, zakaj je poučna - oz. kaj se iz nje lahko naučimo :)

Vsak teden bomo izbrali nekaj najboljših fotografij, v septembru pa bomo vsi skupaj glasovali za zmagovalno. Avtor zmagovalne fotografije prejme MP3 player!

Svoje fotografije nam do konca avgusta pošiljajte na info(a)nefiks.net.

Nekaj za novinarje ...

 

Imaš idejo za evropsko zgodbo? Imaš idejo za zgodbo, ki presega meje? Journalismfund.eu ti lahko pomaga s svojim raziskovalnim skladom! Več si preberi tukaj in ne pozabi vpisati v Nefiks!

ZRSZ daje mladim nove zaposlitvene možnosti


Mladi, ki so najmanj 3 mesece neprekinjeno prijavljeni med brezposelnimi in mlajši od 30 let, imajo možnost za zaposlitev za najmanj petnajst mesecev, skupaj s trimesečno poskusno delo. Z vključitvijo v program pridobijo poleg višje socialne varnosti, z redno mesečno plačo in plačanimi prispevki za obvezno socialno zavarovanje tudi delovne izkušnje za nove zaposlitvene možnosti ter spoznavanje delovnega okolja in delodajalca.

Beri dalje

Anketa Mladinskega ceha “Uporaba igre v andragoških procesih”


Društvo Mladinski ceh in partnerji projekta »Usposabljanje za vodje izobraževanj za mlajše odrasle« vabijo k sodelovanju v krajši anketi na temo uporabe iger v andragoških procesih. Usposabljanje za vodje izobraževanj za mlajše odrasle je projekt, ki se izvaja v okviru projektov Izobraževanja odraslih, sofinanciranih s strani Evropskih strukturnih skladov in Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport. 

Beri dalje