fbpx Nefiks
Petek, 27 November 2020

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

NKR

KREPITEV KOMPETENC MLADIH

Mladi in kompetentni top teaser

ZAČNI
TUKAJ

priznanje-2014-500px-new

SODELUJ Z NAMI

kolegice-500px-new2

ZAPOSLOVANJE MLADIH ŽENSK

podjetni-petki-500px-new2

ZA DIJAKE

Test1

POJDI Z NAMI V TUJINO

  • nkd banner 2021
  • MDO2 banner 720x180
  • 2020 april druzabne igre banner
  • aktualnoaktualno 720px 2
  • sticisce banner
  • USPOSABLJANJE POLETJE 2019 720x180 1b
  • banner pridruzi se ekipi
  • P EU banner2 720x180

Priložnost za službo!

software-engineer-ranked-best-job-for-2011-11010502Bi želel/a postati del ekipe najbolj inovativne mladinske organizacije v Sloveniji? Društvo mladinski ceh išče 2 osebi za zaposlitev preko javnih del, ki sta pripravljeni svoje talente razvijati in vključevati v delo na organizaciji. V kolikor poznaš delo na Mladinskem cehu, veš, da gre za razgibano delo (različne dejavnosti, razgiban delovni čas, timsko delo, delo z mladimi ... ). Če znaš nekaj, kar ne zna vsak, si pravi/a za ekipo ;)

Več informacij najdeš tukaj.

Zaživel inkubator socialnih inovacij

DSC 0467V preteklih mesecih je na Mladinskem cehu zaživel inkubator socialnih inovacij in podjetništva, ki je tako postal prvi inkubator, ki mladim poleg storitev ponuja tudi atraktivne prostore za delo, ustvarjanje in razvijanje socialnih idej in socialnega podjetništva. Opremljen je z re-use opremo ki je delo socialnega podjetja Centra ponovne uporabe (CPU) iz Rogaške Slatine. Prostori inkubatorja ponujajo timom, ki se pripravljajo za pot socialnega podjetništva, okolje za kreativnost in domačno vzdušje.

Beri dalje

Izšlo novo poročilo EU komisije

01601153-300Skupno poročilo Evropske komisije in Sveta EU z naslovom "Izobraževanje in usposabljanje v pametni, trajnostni in vključujoči Evropi" je pokazalo, da Evropska unija morda ne bo uspela doseči svojih ciljev za leto 2020 glede zmanjšanja stopnje zgodnje opustitve šolanja na manj kot 10 % in povečanja deleža študentov z zaključeno terciarno izobrazbo na 40 %. Kot še sporočajo iz Predstavništva Komisije v Sloveniji, je leta 2010 stopnja zgodnje opustitve šolanja v EU znašala 14,1 %, leto poprej pa 14,4 %. Največje deleže mladih, ki zgodaj opustijo šolanje, imajo Malta (36,9 %), Portugalska (28,7 %) in Španija (28,4 %), najboljše rezultate pa še naprej dosegajo Slovaška (4,7 %), Češka (4,9 %) in Slovenija (5 %). 

Beri dalje

5 stvari, ki jih med študijem MORAŠ narediti

1. Narediti vse izpite

na-studij-v-tujinoV nasprotnem primeru ostaneš večni študent in eden tistih, ki pri tridesetih se vedno dela na tujo napotnico! Če se nikakor ne moreš spraviti k učenju, ti lahko pomagajo na MIC-u.

2. Iti na vsaj eno brucovanje

Na ta način boš najlaže razširil/a mrežo poznanstev, hkrati pa se ti na brucovanju tvoje fakulteta/študijske smeri ponuja enkratna priložnost – spoznati tudi drugo, bolj “divjo” plat svojih profesorjev in asistentov! Primer brucovanja (žuri posameznih fakultet se razlikujejo po vsebini, intenzivnosti in kvantiteti) tukaj

554 Silhouette_Dancing_People

3. Iti na izmenjavo v tujino

Ko ti bo postalo mesto premajhno in si boš zaželel/a spremembe, je Erasmus  prava odločitev! Poleg študija v tujini (odločiš se lahko za 1 ali 2 semestra) ti bo Erasmus prinesel mednarodna poznanstva, izboljšal bo tvoje znanje tujih jezikov in te naučil samostojnosti! Če te zanima, preglej spletno stran CMEPIUS in se pozanimaj na svoji fakulteti!

4. Živeti v študentskem domu

dormitory 011Mnogi študentje so mnenja, da mora študent za pravo izkušnjo preživeti vsaj nekaj časa v študentskem domu. Pri tem se boš naučil/a strpnosti, prilagajanja, sprejemanja različnosti in pogajanja, hkrati pa se tudi najboljsi žuri dogajajo večinoma znotraj študentskih domov. Na strani http://www.stud-dom-lj.si/ preglej študentske domove v Ljubljani in nikakor ne zamudi prijavnega roka v avgustu!

5. Vsako leto poskusiti nekaj novega

Študentski čas je namenjen tudi temu, da se čim bolj zabavaš, ukvarjaš s čim več stvarmi in dobiš čim več izkušenj! Dobra stran študenskega statusa je tudi, da je veliko stvari brezplačnih! Zato – začni gledati okrog sebe in početi vse tisto, za kar boš po 25. letu prestar! 

bungee

Ne veš, kje bi začel/a? Poglej, kaj vse najdeš na http://talentiran.si/!

In – da ne pozabiš, kaj vse si počel med študijem – vpiši vse v Nefiks!

Avtorica: Staša Barbič

Na informativne dneve ...

Bodoči bruci, dobrodošli v univerzitetnih mestih! Informativni dnevi, ki po vsej Sloveniji potekajo 10. in 11. februarja, na visoke šole in fakultete privabijo trume znanja želnjih srednješolcev - si med njimi tudi ti?

foto informativni dneviO izbiri študija se lahko odločamo na več načinov - nekateri se odločajo na podlagi omejitev za vpis, spet drugi na podlagi kariernih možnosti, tretji zgolj na podlagi interesov. Če želiš prevetriti in preveriti svoje interese, lahko to storiš tudi s testom, ki ga najdeš na strani Mojaizbira.si, ki jo je Zavod za zaposlovanje namenil prav dijakom in srednješolcem. Tam najdeš tudi zabavno igro, ki ti morda lahko pomaga pri odkrivanju interesov, zanimiv kviz pa najdete tudi na studij.si.

Talentirani ti želimo uspešne, informativne, zabavne, poučne in uporabne informativne dneve, kjer vam lahko pomaga tudi brošura, ki jo je za Ljubljano pripravil ŠOU v Ljubljani (pdf), za Maribor pa ŠOU v Mariboru.

In ne pozabi - kakoli boš že izbral/a, tekom študija nabiraj tudi neformalna znanja in izkušnje, jih uspešno vkomponiraj v svoj karierni načrt in vpiši v e-Nefiks!

Marca na Nizozemsko

Question


Olde Vechte Foundation vabi na trening z naslovom Practicing Coaching Training. Prijavite se lahko do 7. marca 2012, trening pa bo potekal od 10. 3. 2012 in 16. 3. 2012 na Nizozemskem.

Več informacij na Salto Youth - pa ne pozabite usposabljanja vpisati v Nefiks ;)