Nefiks
Sreda, 24 Oktober 2018
Test1

BREZPLAČNA
USPOSABLJANJA

Test1

POJDI Z NAMI V TUJINO

kolegice-500px-new2

ZAPOSLOVANJE MLADIH ŽENSK

podjetni-petki-500px-new2

ZA DIJAKE

priznanje-2014-500px-new

SODELUJ Z NAMI

KARIERNO MENTORSTVO

BREZPLAČNO UČENJE JEZIKOV

Ali veš, kaj je ITUC Global Rights Index?

AITUC je kratica za International Trade Union Corporation, ki vsako leto pripravi poročilo o razmerah na globalnem trgu dela na podlagi različnih indikatorjev, ki zaznamujejo stanje človekovih oz. delavskih pravic. Na lestvici od 1-5 je ocenjenih 142  držav (številka 1 zaznamuje najvišjo oceno, številka 5 pa najslabšo). Obdobje ocenjevanja razmer v državah poteka od aprila do marca, letošnje poročilo pa je bilo objavljeno za javnost 6. junija 2018.

Beri dalje

Zakaj so mladi tisti, ki se najpogosteje znajdejo v različnih oblikah prekarnega dela

Strokovnjaki  (Bradley, 2005, 2008; McDowell, 2010; Newmann, 1999; Willis, 1977) se strinjajo, da so mladi, ki šele vstopajo na trg dela, tisti, ki so najpogosteje izkoriščani kakor prekarni delavci; nepošteni pogoji dela so jim predtsavljeni kakor začasne oblike dela, začetniške pozicije, ki jim bodo omogočile preboj na trg dela (WalMart, 2013), vendar je resnica takšna, da se mnogim mladim status prekarnega delavca_ke podaljšuje leto za letom.

Beri dalje

Pridi h Kolegicam in spoznaj svojo novo mentorico!

Ali končuješ študij, pa še ne veš, kaj oz. kje boš delala potem? Si iskalka prve zaposlitve in potrebuješ nekaj pomoči pri vstopu na trg dela?
Kolegice te vabimo, da jesen 2018 preživiš v naši družbi. Prijave za klube v Ljubljani, Črnomlju in Velenju zbiramo tukaj.

gumb

Beri dalje