Nefiks
Sreda, 14 November 2018
Test1

BREZPLAČNA
USPOSABLJANJA

Test1

POJDI Z NAMI V TUJINO

kolegice-500px-new2

ZAPOSLOVANJE MLADIH ŽENSK

podjetni-petki-500px-new2

ZA DIJAKE

priznanje-2014-500px-new

SODELUJ Z NAMI

KARIERNO MENTORSTVO

BREZPLAČNO UČENJE JEZIKOV

  • Zaposlitev MD ESS
  • Pridruzi se ekipi Nefiks
  • Nefiks priznanje banner
  • Banner Moj dan moja kariera talentiran

Minimalna urna postavka 10,21€ (bruto) za preprečitev prekarnega dela?

Pravna fakulteta v Ljubljani in Gibanje za dostojno delo in socialno družbo sta izvedla študijo, katere rezultati so pokazali padanje cen v panogah zaradi prevelike konkurence in premajhnega povpraševanja na trgu delovne sile. To pomeni, da nizke cene stroitev ogrožajo socialno varnost delavcev; kot rešitev je bila predlagana minimalna urna postavka, ki bi preprečevala zdrs delavcev v prekarno delo.

Beri dalje

Kdo so mladi, ki danes odpirajo s.p.-je?

V zadnjem desetletju lahko predvsem opazimo povečanje števila samostojnih podjetnikov s področij izobraževanja, informacijskih in komunikacijskih dejavnosti in finančnih in zavarovalniških dejavnosti; po drugi strani pa upada število samostojnih podjetnikov na področjih kmetijstva, rudarstva in predelovalne dejavnosti. Vedno več je tudi samostojnih podjetnikov med najvišje izobraženimi kadri.

Beri dalje

Pridi h Kolegicam in spoznaj svojo novo mentorico!

Ali končuješ študij, pa še ne veš, kaj oz. kje boš delala potem? Si iskalka prve zaposlitve in potrebuješ nekaj pomoči pri vstopu na trg dela?
Kolegice te vabimo, da jesen 2018 preživiš v naši družbi. Prijave za klube v Ljubljani, Črnomlju in Velenju zbiramo tukaj.

gumb

Beri dalje

e-Nefiks povezuje mlade kadre in delodajalce

V okviru projekta Nefiks zaposlitvene rešitve je bil brezplačni sistem za beleženje neformalno pridobljenega znanja e-Nefiks preoblikovan v platformo za povezovanje delodajalcev in mladih. To pomeni, da lahko sedaj delodajalci svoje bodoče zaposlene s pomočjo iskalnika kadrov iščejo med tistimi mladimi, ki so dovolili vpogled v svoje kompetence, potrjene s strani prejšnjih delodajalcev. Mladi, ki vpisujejo v e-Nefiks, so povečini bolj samoiniciativni, organizirani, sistematični in natančni, kar dokazuje že dejstvo, da sploh vpisujejo v e-Nefiks. O njihovih kompetencah, proaktivnosti in referencah pa pričajo njihovi vpisi. Delodajalci, ki jim je bil sistem predstavljen, so ga toplo pozdravili.

Beri dalje