Nefiks
Torek, 18 September 2018
Test1

BREZPLAČNA
USPOSABLJANJA

Test1

POJDI Z NAMI V TUJINO

kolegice-500px-new2

ZAPOSLOVANJE MLADIH ŽENSK

podjetni-petki-500px-new2

ZA DIJAKE

priznanje-2014-500px-new

SODELUJ Z NAMI

KARIERNO MENTORSTVO

BREZPLAČNO UČENJE JEZIKOV

Želja po učenju tujih jezikov nikoli ne ugasne

Spadaš mogoče med tiste, ki te učenje tujih jezikov veseli in si želiš prenesti to veselje tudi na druge? Postani vodja jezikovnega kluba in podpri mlade pri premagovanju strahu pred sporazumevanjem v tujem jeziku. Tvoja naloga ne bo poučevanje, temveč skrb za promocijo v tvojem lokalnem okolju, načrtovanje srečanj, sokreacija kluba z udeleženci, povezovanje celovite podobe kluba...

Beri dalje

Nefiks francoski jezikovni klub

Na Nefiksu smo zadnje leto dni bili precej aktivni na področju izvajanja jezikovnih klubov. Skozi preteklo leto smo se tako učili angleški, španski, ruski, nemški, kitajski in italijanski jezik. Ves čas je obstajala pobuda, da bi se pričel izvajati tudi francoski jezikovni klub, ki se je navsezadnje tudi udejanila.

Beri dalje

7. 9. smo na Ravnah na Koroškem uspešno prebili led!

V sklopu projekta S smehom nad prekarno delo smo 7. 9. začeli s serijo stand up nastopov, s katerimi želimo na humoren način osvetliti sicer perečo tematiko zaposlitvenih težav mladih, ki pogosto vodijo v prekarno delo. V petek popoldne sta komika iz dua M & M obiskala Ravne na Koroškem, kjer sta z veliko mero entuziazma opravila 1. nastop. Stand up duo M & M bo v sklopu projekta S smehom nad prekarno delo obiskal še Piran, Novo Gorico, Celje, Jesenice in Novo mesto. Če ste zamudili petkov uvodni nastop v Pop baru na Ravnah na Koroškem, lahko stand up pridete pogledat še na 5 naslednjih! Če ste iz Primorske, imamo za vas dobro novico, saj bo naslednji stand up nastop že ta petek, 14. 9., in sicer v PIRANU! Ob 19. 00 nas lahko pridete pogledat v Mediadom Pyrhani, na Kumarjevo ulico 3!

Beri dalje

Top kader v Kristalni palači

V Kristalni palači v BTC-ju v Ljubljani je IBM Slovenija danes popoldne, 7. septembra, gostil predstavnike Competo, Adecco, Decathlon, Moja zaposlitev in Zavoda Nefiks - Inštituta za promocijo in beleženje neformalno pridobljenega znanja. Dogodek je potekal v okrviru zaključne konference dveletnega projekta Nefiks zaposlitvene rešitve. Na njem je bila predstavljena tudi uspešna platforma za povezovanje delodajalcev in iskalcev zaposlitve, e-Nefiks. Ta slednjim omogoča, da na enem mestu zberejo vse svoje kompetence, znanje in izkušnje, potrjeno s strani prejšnjih delodajalcev in organizacij, delodajalcem pa omogoča, da v široki bazi iščejo svoje potencialne kandidate za zaposlitev s pomočjo iskalnika kadrov.

Beri dalje

O avtorski in podjemni pogodbi

Ker se na trgu prekarnega dela pojavljajo tudi težave z izplačili, tokrat opisujemo 2 najbolj pogosti obliki pogodbe in na kaj morate paziti pri sklenitvi ene ali druge.
Avtorske pogodbe so danes že ustaljena oblika dela, vendar je pomembno, da pred sklenitvijo poznate njena določila in v čem se razlikuje od podjemne pogodbe.

Beri dalje