fbpx Nefiks
Sobota, 26 September 2020

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

My career, my decision – mednarodna izmenjava za mlade na Zavodu NEFIKS - I. del

My career, my decision – mednarodna izmenjava za mlade na Zavodu NEFIKS – I. del

Med 19. in 27. avgustom 2014 Zavod NEFIKS organizira mladinsko izmenjavo za mlade med 15. in 19. letom iz Slovenije, Nemčije in Irske. Naslov izmenjave je My career, my decision, tekom nje pa bodo mladi razvijali svoje kompetence, spoznavali sami sebe, se pripravljali na poklicno pot in se zabavali.

Za nami je že nekaj zanimivih in zabavnih aktivnosti. Prvi dan naše izmenjave je bil namenjen spoznavanju udeležencev skozi različne teambuilding aktivnosti ter kratkemu tečaju slovenščine. Zvečer so se udeleženci družili ob igranju družabnih igrah ter spoznavanju skozi pogovor.

Drugi dan izmenjave se je začel dinamično, saj je udeležence čakal »Shopping adventure«. Razdelili so se v dve skupini, vsaka je bila zadolžena za nakup hrane (ena skupina za nakup večerje, druga za prigrizke). Da zadeva ne bi bila prelahka, so bili udeleženci zvezani z vrvico, ki je niso smeli razplesti. Obe skupini sta nakup uspešno opravili.

Po kosilu je udeležence čakala še ena zanimiva aktivnost. Odpravili so se na lov po Ljubljani (Treasure hunt). Na petih različnih točkah so jih pričakali različni izzivi, ki so jih morali za pridobitev namigov in točk uspešno opraviti. Lov smo zaključili na Ljubljanskem gradu, kjer je zmagovalna ekipa prejela sladko nagrado. Zvečer so udeleženci izdelali tudi svoj Youthpass, kamor bodo zapisovali vtise in razmišljanja iz izmenjave.