fbpx Nefiks
Sobota, 16 Januar 2021

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Na obisku na mednarodni mladinski izmenjavi 3E - 1. del

Te dni v Kranju poteka mednarodna mladinska izmenjava "3E: employable, entrepreneurial, empowered", kjer Zavod Nefiks gosti udeležence iz Španije, Italije, Poljske, Hrvaške in Slovenije.

In kaj se pravzaprav dogaja?

Tamara Lacić in Suzana Puhar , vodji mednarodne mladinske izmenjave 3E sta nam razkrili nekaj utrinkov dogajanja.

Več...

Prvi dan smo se spoznavali preko različnih aktivnosti. Razmišljali smo o osebni karierni usmerjenosti, predstavili pa smo tudi program Erasmus+. Naslednji dan smo se predvsem osredotočili na pisanje življenjepisa in motivacijskega pisma. Vsak udeleženec je izboljšal svoj CV in napisal motivacijsko pismo za želeno delovno mesto. Govorili smo tudi o različnih možnostih samo-promocije in predstavitve posameznika potencialnim delodajalcem. Izvedeli smo, kako in zakaj pisati blog, kaj napisati na vizitke, kdo naj si izdela portfolio, ter kaj je »elevator pitch«.

Kasneje pa so se udeleženci preizkusili v različnih vlogah med zaposlitvenim razgovorom.Vsak udeleženec se je postavil v vlogo kandidata, kasneje pa tudi delodajalca in tako so si lažje predstavljali, kaj si delodajalci želijo od kandidatov ter kakšna vprašanja postavljajo na razgovorih. Tretja oseba je bila opazovalec in je kandidatu podala komentar o njegovem obnašanju.

Ponedeljek je bil poseben, saj smo obiskali podjetje 3fs v Kranju, ki se ukvarja z razvijanjem mobilnih aplikacij. Predstavili so nam delovanje podjetja in razložili, da ne zaposlujejo le računalničarjev, programerjev in oblikovalcev, ampak tudi družboslovce.

Vsak večer pa poteka kulturni večer, v sklopu katerega se vsakič predstavi posamezna država, kar pripomore k spoznavanju kultur udeležencev izmenjave!

Ana, Slovenija: "Odprto in spodbudno okolje, ki me bo zaradi mednarodnih vidikov mladih definitivno spodbudilo k večji aktivnosti pri zaposlovanju in podjetništvu."

Melania, Poljska: "The atmosphere during the exchange is very lively. You can really feel that everyone feels comfortable with each other. Also the business workshop provided to be really useful."