Nefiks
Torek, 13 November 2018
  • Domov

Karierni dogodek – ŠIHT NAJ BO!

Šiht naj bo! je karierni dogodek, ki ga organizira zaposlitveni klub Novo mesto. Namenjen je vsem iskalcem zaposlitve, ki iščejo informacije iz prve roke, osebni stik z delodajalci, pa tudi motivacijo za uspešno udejstvovanje. Dogodek bo potekal 23. Januarja, in sicer od 10. do 15. ure, v prostorih Visoke šole za upravljanje in poslovanje Novo mesto.

Zavod Nefiks ob podpori znamke ORTO nadaljuje s tretjo sezono Zaposlitvenih klubov za mlade. Zaposlitveni klub Novo mesto letos deluje prvič. Dvajset članov, čeprav z različno izobrazbo, stremi k dosegu istega cilja: dobiti zaposlitev na želenem področju. Namen kluba je pomagati mladim do prve zaposlitve z izboljšanim življenjepisom, jasnim kariernim načrtom in možnostjo srečanja s potencialnimi delodajalci. Predvsem pa je pomembno druženje, ki dela to izkušnjo zabavno.

Pridobljena znanja in izkušnje so klubovci združili pri organizaciji dogodka ŠIHT NAJ BO! Namen dogodka je omogočiti osebni stik med delodajalci in iskalci zaposlitve, ponuditi iskalcem zaposlitve odgovore na vprašanja, povezana z iskanjem zaposlitve. Dogodek bo zelo pester, saj bo, poleg predavanj Petre Škarja o motivaciji in Miloša Čiriča o mreženju, vseboval tudi okroglo mizo, na kateri bodo kadrovniki delili svoje dragocene izkušnje z zaposlovanjem. Sledili bodo karierni zmenki, ki bodo udeležencem omogočili, da se predstavijo želenim delodajalcem. Na voljo bosta tudi dve pavzi, med katerima bosta čas za svetovanje glede življenjepisa in foto kotiček, kjer se bodo lahko udeleženci slikali za kontaktno fotografijo na življenjepisu.

Dogodek bo potekal v petek, 23. januarja 2015, od 10h do 15h v prostorih Visoke šole za upravljanje in poslovanje v Novem mestu. Lepo vabljeni!

Informacije o dogodku lahko spremljate tudi na Facebook strani dogodka: ŠIHT NAJ BO!

URNIK:

• 10:00 do 10:10 – Uvodni pozdrav • 10:10 do 11:10 – 1. predavanje: Petra Škarja (motivacija)

• 11:15 do 12:00 – 2. predavanje: Miloš Čirič (mreženje) • 12:00 do 12:20 – mreženje

• 12:20 do 13:20 – Okrogla miza: Z nasveti do karirere poleti (Moderator: Jure Marolt, sodelujoči: Si.mobil, Krka, Adecco, KZ Sevnica, Komunala Novo mesto)

• 13:30 do 14:30 – Karierni zmenki (trenutno potrjeni: Adria, Revoz, KZ Sevnica, Žito, Mediodrom, Gorec d.o.o., Komunala Novo mesto)

• 14:30 do 15:00 – mreženje

Kontakt: Nika Štrbenc n.strbenc@gmail.com 040 301 307

###

O projektu Zaposlitveni klubi za mlade:

Zavod Nefiks ob podpori znamke ORTO nadaljuje s tretjo sezono Zaposlitvenih klubov za mlade, s katerimi mladim pomaga pri povečanju njihove zaposljivosti. S sodelovanjem v zaposlitvenih klubih je 51 mladih, ki so bili vključeni v projekt v prvi in drugi sezoni, dobilo delo. V prvem krogu tretje sezone bodo zaposlitveni klubi delovali od oktobra do januarja v Ljubljani, Mariboru, Novem mestu, Zagorju ob Savi in Murski Soboti. Razpis za drugi krog zaposlitvenih klubov za dodatne kraje bo objavljen januarja 2015.