fbpx
Nekaj vtisov Kolegic o dogodku Zgodaj uspešne

| Kolegice

V sredo, 7. 1. 2015, smo se ljubljanske Kolegice srečale prvič v novem letu in tudi prvič po našem skupnem dogodku Zgodaj uspešne, ki je potekal v torek, 16. 12. 2014, v poslovnih prostorih IBM-a v ljubljanski Kristalni palači. Na dogodku, ki smo ga od oktobra do decembra 2014 skrbno načrtovale in pripravljale Kolegice iz Ljubljane, smo gostile uspešne mlade ženske, ki so nam v sproščenem vzdušju razkrivale svoje recepte za pot do kariernega uspeha.

Ker menimo, da sta evalvacija lastne aktivnosti in samorefleksija eni ključnih potez, ki nas lahko pripeljeta do uspeha, smo kar velik del časa našega ponovoletnega srečanja namenile obnavljanju dogajanja v času same organizacije dogodka ter na sam dan dogodka.

Vse smo se strinjale, da smo organizaciji dogodka posvetile precej časa in truda ter se pri delu v tako raznoliki skupini, ki se od prej ni poznala, odlično odrezale. Že v času priprave dogodka se je vsaka izmed Kolegic nekaj naučila. Najpogosteje smo omenile timsko delo, kompetence poslušanja in izražanja lastnega mnenja ter sprejemanja mnenja drugih, kreativno razmišljanje, kar nekaj deklet pa je s pomočjo skupine pridobilo pravi nabor novih veščin organizacije dogodka - od tega, kako se z organizacijo sploh spoprijeti in na kaj vse misliti, do tega, kako dogodek izpeljati natanko tako, kot smo si zamislile.

Naše vtise o samem dogodku lepo povzemajo besede ene izmed Kolegic, Staše J.:
Splošen vtis o dogodku je name pustil pozitiven vtis. V družbi aktivnih in uspešnih žensk sem se dobro počutila, prav tako pa je svoje naredilo prijetno okolje, sladke dobrote in tekoča organizacija. Pozitivno me je presenetilo suvereno in res prijetno vodenje naše kolegice Kaje in sproščeno vzdušje na "vročem stolu". Sama sem sicer pričakovala večji obisk povabljenih mladih uspešnih žensk, prav tako med obiskovalkami ni bilo moje potencialne mentorice. Sem pa vsekakor izkoristila priložnost za pogovor in sem s tem tudi marsikaj koristnega izvedela. Z uspešnimi predstavnicami iz javnega in zasebnega sektorja smo se pogovarjale o perečih tematikah, kako vzpostaviti avtoriteto kot ženska (še posebej mlada ženska), o tem, kaj njih kot delodajalke prepriča pri življenjepisu in na razgovoru ipd. Dobila sem veliko koristnih informacij, med drugim bi rada izpostavila predvsem to, da se je kar nekaj uspešnih žensk na položajih strinjalo, da jim je na razgovoru pogosto bolj pomembna motivacija, vnema, odnos do področja dela, vrednote oz. vizija osebe kot pa dolg seznam delovnih izkušenj in izobrazba.

Ali na kratko z besedami Kolegice Suzane P.:
Dogodek zgodaj uspešne mi je dal priložnost, da sem spoznala uspešne mlade ženske in imela priložnost govoriti z njimi. Vse so spet potrdile, da do uspeha bljižnjic ni,
ter Kolegice Kaje B.: 
Dogodek Zgodaj uspešne je izpolnil moja pričakovanja. Ker je bila moja naloga beleženje dogodka s fotoaparatom, sem bila fokusirana predvsem na to. Bila sem vesela, da se je odzvalo toliko uspešnih žensk. Kolegice smo pokazale, da skupaj zmoremo veliko. 

Se že veselimo našega drugega dogodka in vseh ostalih aktivnosti v okviru kluba Kolegic.

Maja Đević, koordinatorka Kolegic v Ljubljani

(Foto: Kaja Božiček)


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00