fbpx
Klubovci iz Novega mesta na obisku pri Adria Mobil

| Zaposlitveni klubi za mlade

Klubovci iz Novega mesta so v petek, 16. januarja, obiskali prostore podjetja Adria Mobil. Po ogledu kratkega filmčka in pogovora z predstavnikom kadrovske službe so si ogledali še proizvodnjo.

Klubovce je na začetku njihovega obiska na kratko pozdravila kadrovnica in delila svoje izkušnje. Povedala je, da Adria Mobil pri svojih zaposlenih zelo ceni pripadnost in voljo do učenja. Podala je tudi modri nasvet: “Kadarkoli se predstavljate delodajalcu, mu zaupajte tudi, kaj počnete v prostem času, kajti na tak način vas lahko vidi kot celostnega. Predvsem pa je pomembno, da imate pri iskanju zaposlitve postavljen cilj in v tej smeri tudi delate."

Cilj nekaterih klubovcev je delo v Adrii Mobil, saj je eden izmed glavnih gradnikov gospodarstva na Dolenjskem in zaradi tega tudi dober zaposlovalec. Letos svoje delovanje obeležuje s pomembnim mejnikom – kar 50 let je minilo, odkar so svojo prvo prikolico prodali na Švedsko.

Glavna lastnost njihovih proizvodov je kakovost, ki jo lahko najdemo na vseh ravneh delovanja; že pri samem razvoju novega produkta uporabljajo multidisciplinaren odnos in s tem povežejo več oddelkov, tudi prodajo in marketing. Predvsem pa je poudarek na izobraževanju in informiranju, tako zaposlenih kot kupcev. Na koncu so se klubovci sprehodili še po proizvodnji, kjer so videli kako poteka sestava prikolic in avtodomov. Z navdušenjem so opazili, da imajo ločevanje odpadkov urejeno pri vsaki fazi proizvodnega procesa. Nekatere pa je očarala funkcionalnost proizvodnje, ki je ena izmed najmodernejših v Evropi.Zavod Nefiks
ob podpori znamke ORTO nadaljuje s tretjo sezono Zaposlitvenih klubov za mlade, s katerimi mladim pomaga pri povečanju njihove zaposljivosti. S sodelovanjem v zaposlitvenih klubih je 51 mladih, ki so bili vključeni v projekt v prvi in drugi sezoni, dobilo delo. V prvem krogu tretje sezone zaposlitveni klubi delujejo od oktobra 2014 do januarja 2015 v Ljubljani, Mariboru, Murski soboti, Mariboru in Novem mestu


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00