Nefiks
Torek, 13 November 2018
  • Domov

TOP PET DELODAJALCEV, MREŽENJE IN SANJSKA SLUŽBA

Ljubljana, 27. januar 2015 – Nekako v takšnem vrstnem redu je od pričetka izvajanja projekta Zaposlitveni klubi za mlade več kot tri četrtine mladih iskalcev svoje prve priložnosti za delo, ki so bili vključeni v klub, prispelo do zaposlitve. Zavod Nefiks ob podpori znamke Orto (Si.mobil d.d.) danes pričenja z novim krogom izvajanja zaposlitvenih klubov za mlade, in sicer v Ljubljani, Mariboru, Novem mestu in Šentjurju pri Celju.

Mladi motivirani iskalci dela se v zaposlitvenih klubih srečujejo z namenom povečevanja svojih zaposlitvenih možnosti- s pomočjo različnih delavnic, kjer si krepijo kompetence, pridobivajo nove veščine, se mrežijo s potencialnimi zaposlovalci, spoznavajo delodajalce z različnih področij.

Razveseljiv je podatek, da je do danes v sklopu izvajanja projekta Zaposlitveni klubi za mlade že več kot 70 mladih dobilo priložnost za delo. Več kot tri četrtine vseh udeležencev pa je dobilo vsaj eno priložnost za drugo obliko dela, s pomočjo katere so pridobili izkušnje in znanja, s katerimi so lahko zagotovo korak pred drugimi iskalci zaposlitve.


Danes so se novi člani zaposlitvenih klubov za mlade družili s člani zaposlitvenih klubov, ki so sodelovali v prvem delu tretje sezone. Na dogodku so se predstavili klubi, ki so sodelovli v prvem delu te sezone, in sicer dva iz Ljubljane ter po en iz Maribora, Novega mesta, Murske Sobote in Zagorja ob Savi. Poleg mreženja med člani zposlitvenih klubov iz prvega in drugega dela tretje sezone pa je Zaposlitveni klub za mlade Ljubljana Rakovnik organiziral tudi t.i. »Tržnico prvih priložnosti«, kjer so se mladi iskalci dela na stojnicah delodajalcem predstavili na zelo inovativne načine.


Eden izmed glavnih namenov delovanja zaposlitvenih klubov je zagotovo spodbujanje kompetence podjetnosti med mladimi, ki pripomore k večji samoiniciativnosti in proaktivnosti mladih iskalcev dela, kar je ob zaključku predstavitev klubov izpostavila tudi predstavnica zaposlitvenega kluba za mlade Novo mesto: »Morate se spobujati med sabo, morate se mrežiti, morate poskusiti . Nič hudega, če padete, ni važno! Lahko padete, ampak potem vstanete, greste naprej in izkušnjo vzamete kot priložnost za učenje. Vse se da, če se hoče!«

Tjaša Polc,
vodja zaposlitvenega kluba Zagorje ob Savi (tjasa.polc@gmail.com)


***
Zavod Nefiks ob podpori znamke ORTO nadaljuje s tretjo sezono Zaposlitvenih klubov za mlade, s katerimi mladim pomaga pri povečanju njihove zaposljivosti. Sodelovanje v zaposlitvenih klubih je 72 mladim prineslo zaposlitev. V tretji sezoni so zaposlitveni klubi že delovali med oktobrom in januarjem v Ljubljani, Mariboru, Novem mestu, Zagorju ob Savi in Murski soboti, od januarja do maja pa v Ljubljani, Mariboru, Celju in Novem mestu.
***