fbpx
Kolegice v Litiji nadaljujejo s srečanji

| Kolegice

Torek je mimo, s tem pa še eno srečanje litijskih Kolegic. Sproščeno, prijateljsko vzdušje ni niti malo kazalo na dejstvo, da je bilo šele tretje. Začele smo ga z vprašanjem kako smo, kaj je novega. Kolegice smo bile splošno dobre volje, kljub nekaj poskusom napadov bolezni, smo se pa še posebej veselile za dve izmed kolegic – ena je namreč dobila svojo prvo službo, druga pa je povabljena na razgovor. Super, čestitamo!

 Potem smo se v parih, s kolegicami, ki jih najmanj poznamo, poglobile v naš karierni cilj, o katere smo doma veliko razmišljale in ga bolj definirale. Skušale smo ga razdelati po tehniki SMART določanja ciljev. Kolegici smo cilj orisale, ga konkretizirale, potem pa predstavile tudi ostalim. Med seboj smo si kolegice pri določanju in zastavljanju ciljev pomagale z mnenji, izkušnjami, spodbudami.


Čas nam je kar malo ušel, saj kot pravim kolegicam, nikoli ni problem zaiti iz glavne teme na drugo, tretjo in tako naprej. Vmes so se odpirale zanimive teme, vprašanja, odgovori, pomisleki, pa čeprav ne čisto v kontekstu z dano nalogo. Pa ima vseeno zelo pozitiven učinek, na ta način se še bolj spoznamo, veliko naučimo, pa tudi sprostimo. Za zaključek smo še navrgle nekaj predlogov, kaj bomo počele naslednjič, kolegica z znanjem iz kadrovanja pa se je javila, malo pa smo jo določile kar same kolegice, da si bomo v enem od prihodnjih srečanj zaigrale razgovore za službo in tako vadile me kot intervjuvanke, ona pa kot kadrovnica. Vse kolegice se tega srečanja že veselimo.

Kolegica Kaja B.


Sedaj, ko je za nami že mesec dni srečevanj lahko rečem, da smo se sprostile, se privadile ena drugi in začele kreativno sodelovati. Zastavljanje in oblikovanje ciljev, ki nam je v začetnih srečanjih povzročalo preglavice, smo ob medsebojnem sodelovanju in vzajemni pomoči uspešno pripeljale do konca. Še več - tokrat smo preizkušale uporabne izdelke, ki jih ustvarja ena od kolegic. Pri tem smo ji podale svoje mnenje, ki ga lahko uporabi pri svojem nadaljnem delu. Privoščile smo si tudi skodelico dobrega čaja in pecivo. Izziv, ki nas čaka na naslednjih srečanjih je iskanje mentoric-vse se ga že veselimo!

Kolegica Sandra K.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00