fbpx
Služba je iskanje zaposlitve

| Zaposlitveni klubi za mlade

Udeležence zaposlitvenega kluba Šentjur je obiskala gospa Tea Povše iz kadrovske agencije Adecco. Podala jim je uporabne nasvete glede iskanja zaposlitve, priprave na razgovor, dotaknili so se najpogostejših težav na razgovorih ter se preizkusili v simulaciji zaposlitvenih razgovorov.
V uvodu je gospa Teja predstavila zaposlitveno agencijo Adecco. Povedala je, da gre za eno izmed vodilnih svetovnih podjetij za zaposlovanje. Njihovo poslovalnico lahko najdete v Mariboru, Celju, Novem mestu, Ljubljani, Kranju in Kopru, kjer so vse njihove storitve za iskalce zaposlitve brezplačne.

Agencija Adecco je v 11 letih do zaposlitve pomagala že več kot 10.000 ljudem. Imajo najaktualnejše informacije o trgu dela, imajo bazo profilov iskalcev zaposlitve, v katero se lahko brezplačno prijavi vsak iskalec zaposlitve. Vpisane iskalce v njihovi bazi redno informirajo o aktualnih prostih delovnih mestih preko sporočil, elektronske pošte ali telefona. Ravno oni so tisti, ki vsakodnevno povezujejo številne delodajalce z iskalci zaposlitve, hkrati pa pomagajo pri vzpostavitvi prvega stika z delodajalci.

V nadaljevanju srečanja so se dotaknili pravil zaposlitvenega razgovora. Povedala je, da je zelo pomemben prvi vtis, ki ga naredi dober življenjepis, kateri izpolnjuje vse zahteve naročnika. Življenjepis mora biti pregleden, a ne predolg. Vsebuje naj kontaktne podatke, osebno sliko,  kronološko razdelitev del in dosedanjih izkušenj.

Napotki za uspešen zaposlitveni razgovor so sledeči: na vsak razgovor se je potrebno ustrezno pripraviti, potrebno je izpostaviti svoje dosežke, na zastavljena vprašanja odgovarjati jasno in odkrito, uporabljati primerno izrazoslovje ter nikoli kritizirati prejšnjih ali bodočih delodajalcev. Vsak zaposlitveni razgovor je na koncu smiselno povzeti in izpostaviti pomembne informacije, pred zaključitvijo razgovora lahko tudi postavite kakšna vprašanja na katera niste dobili odgovora.


Nato so se udeleženci sami preizkusili v simulaciji razgovorov z gospo Teo, kjer ob klasičnih vprašanjih ni manjkalo vseh zvitih vprašanj, ki jih lahko kot iskalci zaposlitve pričakujejo na njihovih razgovorih.


Za konec je udeležence spodbudila k iskanju zaposlitve, odprtosti in pozitivnosti ter dejala: »Opozorite nase, vaša služba je iskanje zaposlitve!«

KONTAKT:

Katja Starček, 040-694-229 / katja5starcek@gmail.com


###

O projektu Zaposlitveni klubi za mlade:

Zavod Nefiks ob podpori znamke ORTO nadaljuje s tretjo sezono Zaposlitvenih klubov za mlade, s katerimi mladim pomaga pri povečanju njihove zaposljivosti. S sodelovanjem v zaposlitvenih klubih je 83 mladih, ki so bili vključeni v projekt v prvih treh sezonah, dobilo delo. V prvem krogu tretje sezone so zaposlitveni klubi delovali od oktobra do januarja v Ljubljani, Mariboru, Novem mestu, Zagorju ob Savi in Murski soboti, v drugem krogu pa od februarja do maja 2015 v Ljubljani, Mariboru, Novem mestu, Zagorju in Šentjurju.   

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00