fbpx
Ljubljanske Kolegice gostile mentorico

| Kolegice

V sredo, 18. 2. 2015, se je srečanju ljubljanskih Kolegic pridružila prav posebnega gostja, Ana Plut iz Si.mobila, ki je tam zadolžena za socialna omrežja.


To je bilo prvo srečanje, na katerem smo Kolegice letošnjega kluba gostile eno izmed mentoric, ki se je vključila v projekt Kolegice ter na željo Kolegice Kaje B. sprejela vlogo mentorice. Kolegica Kaja in njena mentorica se srečujeta na rednih mesečnih srečanjih, komunicirata pa tudi preko e-pošte in Skypa ter tako poskrbita za redno komunikacijo, kar pomembno vpliva na njuno uspešno sodelovanje. Mentorica Ana Kajo z raznimi nasveti in razmišljanji ter številnimi malimi domačimi nalogami vodi na njeni poti do uresničenja kariernega cilja.

Že takoj na začetku nadvse sproščenega srečanja smo vse prisotne lahko ugotovile, da ima Kaja super mentorico – energično, samozavestno in uspešno mlado žensko, ter da bo srečanje z njo nadvse koristno tudi za ostale Kolegice.

Kolegica Suzana je o srečanju povedala naslednje: ˝Srečanje z Ano je bilo zelo zanimivo. Že zaradi tega, ker je precej podobnih let kot me, udeleženke Kolegic, vendar je ona v vlogi mentorice, se mi je zdela kot nek idol v teh časih ... nekdo, ki je že veliko dosegel pri svojih letih. Od Ane smo dobile veliko koristnih nasvetov, sama pa sem si zagotovo zaželela, da bi tudi jaz lahko čez nekaj let takole mlajšim dala kak nasvet. Pogovor je bil skoraj kot kavica s prijateljico – želim si še več takih srečanj.˝

Pri srečanju z Ano nas je najbolj navdušilo to, da je zaposlena na poziciji, s katero mora ves čas rasti in se razvijati, saj se moderne tehnologije neprestano spreminjajo. Njen poglavitni nasvet je bil ta, da moramo za večjanje naše zaposlitvene pismenosti in tudi za večanje naše prepoznavnosti obvladati družabna omrežja ter biti čim bolj fleksibilne in pripravljene na nove izzive, saj to sodobna delovna mesta od nas vedno pogosteje zahtevajo.

Kolegice se bomo še naprej trudile na naši poti do kariernega uspeha, pri tem pa ne bomo pozabile Aninih nasvetov. Se že veselimo našega naslednjega srečanja, na katerem bomo ponovno gostile eno izmed mentoric. A o tem v našem naslednjem prispevku ...


Maja Đević, koordinatorka projekta Kolegice v Ljubljani


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00