fbpx
Obisk podjetnice Ane Petančič z motivacijskimi nasveti za mlade

| Zaposlitveni klubi za mlade

Zaposlitveni klub je obiskala gospa Ana Petančič, predstavnica podjetja Simobil, ter lastnica franšize istoimenskega podjetja v Novem mestu. Da je uspešna podjetnica, ni potrebno posebej razlagati. Njen obisk je bil obarvan pozitivno in opogumljajoče za mlade iskalce zaposlitve.


Ana Petančič je svojo poklicno kariero začela v marketingu pri mobilnem operaterju z omrežji - Simobilu.
Po šestih letih dela, sredi porodniškega dopusta jo je kot strela z jasnega zadela ponudba o odprtju lastne frašize v Novem mestu. To bi bila prva franšiza v Sloveniji. Odločitev je bila težka, a Ana jo je sprejela. Ob tem je sprejela veliko več dela, skrbi in odgovornosti. Prvega aprila letos bo pet let, odkar je franšiza odprta in že ima laskavi naziv najbolj uspešne franšize v Sloveniji (op.p. pod okriljem Simobila so sedaj že štiri franšize). V njeni ekipi je 10 oseb in skupnimi močmi se trudijo ustvariti strankam prijazno franšizo in povečati produktivnost ter dobro ime podjetja. Ana ima drugačen, zanimiv pristop do podjetništva in izbire kadra. V njeni prisotnosti je čutiti energijo, da je vse možno. “Vse se lahko zgodi, samo želeti si moraš”, je ena od njenih povedi, ki jih je namenila članom kluba. Prav tako je fascinirala z informacijo o tem, kako je izbrala obstoječi tim zaposlenih. Nikakor ne po standardni poti, polni izpolnjevanja obrazcev ter obrazložitev ob delovnih izkušnjah. Njen način ima večji poudarek na energiji, ki jo kandidat oddaja, ali ima čut do ljudi. Ana je ob tem povedala, da se tega ni možno naučiti, je prirojen. Članom kluba je odgovarjala na njihova vprašanja glede njene poklicne poti, prav zaradi njene pozitivnosti so jo nato začeli spraševati za nasvete v določenih situacijah. Tako je zadnji del njenega predavanja temeljil na motivaciji novomeških članov kluba.


Prav gotovo bo od vseh nasvetov najbolj odmeval naslednji: “V življenju moramo delati tisto, kar si res želimo.” Sliši se enostavno, a če je vloženega toliko truda in energije, kot je Ana vložila v lastno franšizo, je uspeh zagotovljen.


###

O projektu Zaposlitveni klubi za mlade:

Zavod Nefiks ob podpori znamke ORTO nadaljuje s tretjo sezono Zaposlitvenih klubov za mlade, s katerimi mladim pomaga pri povečanju njihove zaposljivosti. S sodelovanjem v zaposlitvenih klubih je 83 mladih, ki so bili vključeni v projekt v prvih treh sezonah, dobilo delo. V prvem krogu tretje sezone so zaposlitveni klubi delovali od oktobra do januarja v Ljubljani, Mariboru, Novem mestu, Zagorju ob Savi in Murski soboti, v drugem krogu pa od februarja do maja 2015 v Ljubljani, Mariboru, Novem mestu, Zagorju in Šentjurju.   

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00