fbpx Nefiks
Nedelja, 7 Marec 2021

O Zavodu Nefiks      Nefiks.si      Naše aktivnosti       Ponudba      English

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Podjetni petek – skupaj omogočimo mladim, da spoznajo vaše podjetje

Vabimo Vas k soorganizaciji podjetnega petka, inovativnega načina, ki omogoča mladim spoznati Vaše podjetje.

Nefiks že 15 let beleži neformalno pridobljeno znanje in na tak način pomaga mladim na poti do zaposlitve.

V preteklih letih je bilo v organizaciji Zavoda Nefiks izvedenih že veliko dogodkov na tematiko zaposlovanja mladih. Zelo odmevna je bila serija dogodkov P.R.A.V.I., ki se jih je v celoti udeležilo več sto mladih, pohvalimo pa se lahko tudi z zelo obiskanimi in uspešnimi zaposlitvenimi klubi za mlade, ki jih izvajamo že tretje leto, pod sponzorstvom blagovne znamke ORTO.
S sodelovanjem v zaposlitvenih klubih je namreč v treh sezonah dobilo delo kar 83 mladih. Od februarja do maja 2015 delujejo zaposlitveni klubi v petih krajih po Sloveniji.

Bistvo podjetnega petka, je sodelovanje mladih diplomantov in iskalcev zaposlitve s podjetji.

Koncept omogoča mladim, da obiščejo in spoznajo delovanje vašega podjetja, vaših poslovnih vrednot, poslanstva, delovnih procesov in dejavnosti. Vi pa imate možnost spoznati mlade iskalce zaposlitve, njihove kompetence in jim tudi postaviti izziv, s katerim se v podjetju soočate. Mladi nato omenjeni izziv rešujejo v skupini, saj se s skupinskim delom poleg reševanja izziva tudi med seboj spoznajo, povežejo in neformalno družijo.

Podjetni petek je tako odlična priložnost za mlade, da spoznajo ljudi, ki jim lahko pomagajo na poti njihovega kariernega razvoja, pridobivanju novih kompetenc zaposlitvene pismenosti in socialnega kapitala.
Vam pa prinese večjo prepoznavnost med mladimi, omogoča mreženje s potencialnimi novimi kadri in širjenje Vaše socialne mreže.

V preteklih petih letih so bili podjetni petki že izvedeni v podjetjih: Aerodrom Ljubljana, Emma, Energetika.NET, IBM Slovenija, Microsoft Slovenija, Lifeclass hoteli Portorož, Gorenje, Ljubljanske Mlekarne in Hidria.
Več o preteklih podjetnih petkih si lahko preberete tukaj.


V primeru kakršnihkoli dodatnih vprašanj smo vam vedno na voljo na elektronskem naslovu nefiks@nefiks.si .


V upanju na sodelovanje Vas prav lepo pozdravljamo,


ekipa Zavoda Nefiks