fbpx
Od brainstorminga do dogodka Kolegic Zgodaj uspešne v 4 minutah

| Kolegice

Pomemben element projekta Kolegice so skupinska srečanja udeleženk projekta, na katerih se med drugim razvijajo ideje in snujejo dogodki, s katerimi Kolegice širšo javnost seznanjamo z našo dejavnostjo in opozarjamo na nezavidljivo situacijo, v kateri se po koncu študija in ob vstopu na trg dela znajdejo visoko izobražene mlade ženske današnjega časa. VIDEO


Od oktobra do decembra 2014 smo ljubljanske Kolegice velik del naše ustvarjalne energije in zagona usmerile v načrtovanje dogodka Zgodaj uspešne, ki je potekal v torek, 16. 12. 2014, v poslovnih prostorih IBM-a v Kristalni palači. Na dogodku smo gostile mlade ženske, ki delujejo bodisi v javnem ali zasebnem sektorju ali pa so samozaposlene, skupni imenovalec vseh pa je ta, da so zelo uspešne v tem, kar počnejo, zato je sproščeno srečanje z njimi na nas delovalo nadvse motivacijsko in dalo številne nasvete, ki nam bodo prišli prav pri izgradnji naše lastne kariere.


˝O dotičnem dogodku smo že pisale, kar želimo v tem prispevku izpostaviti je vrednost dogodka, ki ni vezana le na sam dan izpeljave dogodka, ampak tudi na sam proces načrtovanja in organizacije dogodka˝, pravi Maja, koordinatorka projekta Kolegice v Ljubljani. Dogodek je bil rezultat timskega dela 15 deklet, ki se od prej med seboj niso poznala. Vsaka je s seboj prinesla svoje izkušnje, kompetence, načine delovanja v skupini, osebnostne lastnosti, ideje … Že takoj na začetku smo vedele, da moramo potenciale vsake posamezne Kolegice izkoristiti in ugotoviti, kako vsako vključiti v pripravo dogodka tako, da bo projektu dodala svojo osebno noto. Ker smo želele z dogodkom pokazati, da so lahko tudi mlade ženske zgodaj uspešne, smo z dogodkom želele dati priložnost tudi nam samim, da pokažemo, kaj znamo in zmoremo.

Kolegice pokazale svoje kompetence
Tako smo izkoristile dejstvo, da Kolegice prihajamo z različnih študijskih in strokovnih področij in da imamo v prostem času različna zanimanja, rezultat pa je bil naslednji: Kolegica Kaja B., fotografinja, je trenutke priprave in izvedbe dogodka ujela v svoj fotoobjektiv, Kolegica Rebeka L. I., je v pripravo dogodka vložila velik del svoje ustvarjalnosti in oblikovalske nadarjenosti ter oblikovala vabila dogodka in izdelala darila zahvale (prav posebne uhančke) za naše gostje. Svojo kreativnost je pokazala tudi Kolegica Naja N. B., in sicer s pripravo zahvalnih sporočil za gostje, Kolegica Katja K., novinarka, je skrbela za stike z javnostjo. Kolegica Ines O. je s svojim marketinškim znanjem bistveno pripomogla k organizaciji dogodka ter svoje znanje in številne izkušnje zavzeto delila s Kolegicami, Kolegica Kaja F. pa se je preizkusila v vlogi moderatorke dogodka ter se pri tem nadvse izkazala. Konceptu dogodka smo sledile tudi tako, da smo angažirale tudi dekleta zunaj kroga Kolegic … nadvse okusne slaščice je pripravila Eva, mlada slaščičarka, na dogodku sta za prijetno vzdušje poskrbeli Kristina S., s svojim vokalom, in Irina M., DJ-ka, z odličnim izborom pesmi. Vse ostale Kolegice so bistveno pripomogle k učinkovitosti srečanj s kompetencami timskega vodenja in timskega dela, skrbno delitvijo dela med Kolegice in s svojimi svežimi idejami.

Da se bomo lahko priprave dogodka in samega dogodka še dolgo spominjali pa je poskrbela Kolegica Tina O., ki je posnela in oblikovala video posnetek, le-tega pa danes delimo z vami. Zagotovo bodo besede uspešnih žensk, ki smo jih na dogodku posedle na vroči stol, delovale motivacijsko na prav vsakega mladega gledalca ter še posebej na mlade ženske, ki vstopajo v svet zaposlovanja ali pa o svoji poklicni poti še razmišljajo.

Maja Đević,
koordinatorka projekta Kolegice v Ljubljani

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00