fbpx
Novomeški klubovci gostili znano medijsko osebnost

| Zaposlitveni klubi za mlade

Zaposlitveni klub Novo mesto, ki deluje v sklopu projekta Zaposlitveni klubi za mlade Zavoda Nefiks ob podpori blagovne znamke ORTO, je gostil znano televizijsko in radijsko osebnost, Sabino Gosenca. Sabina Gosenca je že sedmo leto samostojna podjetnica. Pred samostojno potjo je delala na Vašem kanalu, Radiu 1, Planetu TV in Kanalu A.


Kljub mladosti se lahko pohvali z veliko delovnih izkušenj na področju vodenja prireditev, oddaj, športnih dogodkov in izobraževanj. Kamere jo obožujejo, ker je samozavestna in sproščena. A Sabina ni v resnici prav nič zvezdniško vzvišena. Člane novomeškega kluba je prevzela s svojo naravnostjo, iskrenostjo in srčnostjo. Pripravljena je pomagati in svetovati vsakemu, ki jo prosi za pomoč.


»Delo mora postati užitek,« pravi Sabina. »Takrat lahko delaš, a ne veš, da delaš.« Tako je člane kluba navdušila, da iščejo tisto, kar bi resnično delali z veseljem. V nadaljevanju je klubovcem razložila pravi pomen piarja,  različne oblike le-tega in kako vpliva na nas v vsakdanjem življenju. Da klubovec izgradi dobro ime in svojo predstavitev pred delodajalci, mora poznati nekaj računalniških orodij. Sabina je opisala aplikacijo Canva, LinkedIn in Facebook. Pri vsakem od pripomočkov je navedla najbolj pomembne stvari, od tega, kaj se sme objavljati, kaj je primerno in česa se mora iskalec zaposlitve izogibati.


V nadaljevanju je člane kluba poučila o zlatih pravilih v medijih, od tega, kaj je sveža novica, do rabe jezika, kulture pisanja itn. Klubovcem je dejala, da ima vsak svoje talente in dobre lastnosti, ki jih mora izpostaviti. Klubovci so z navdušenjem sprejemali vse, kar je povedala, in tako je triurno predavanje minilo zelo hitro, zaradi česar so se kar težko poslovili od dolenjske televizijske osebnosti, Sabine Gosenca.


Vesna Habazin, vesna.habazin@gmail.com


###
O projektu Zaposlitveni klubi za mlade:
Zavod Nefiks ob podpori znamke ORTO nadaljuje s tretjo sezono Zaposlitvenih klubov za mlade, s katerimi mladim pomaga pri povečanju njihove zaposljivosti. S sodelovanjem v zaposlitvenih klubih je 104 mladih, ki so bili vključeni v projekt v prvih treh sezonah, dobilo delo. V prvem krogu tretje sezone so zaposlitveni klubi delovali od oktobra do januarja v Ljubljani, Mariboru, Novem mestu, Zagorju ob Savi in Murski soboti, v drugem krogu pa od februarja do maja 2015 v Ljubljani, Mariboru, Novem mestu in Šentjurju.   

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00