fbpx
P.R.A.V.I. tudi na Dolenjskem

| Zaposlitveni klubi za mlade

Zaposlitveni klub Novo mesto, ki deluje v sklopu projekta Zaposlitveni klubi za mlade Zavoda Nefiks ob podpori blagovne znamke ORTO, je organiziral dogodek P.R.A.V.I. in privabil okoli 40 mladih iskalcev zaposlitve ter 7 delodajalcev. Mladi iskalci zaposlitve so dogodek sprejeli z navdušenjem, saj so ga lahko izkoristili za povezovanje s potencialnimi delodajalci in se ob tem preizkusili pri reševanju izziva.


Inovativno srečanje mladih z delodajalci P.R.A.V.I. je tokrat potekalo že šestič. Po večkratni izvedbi v Ljubljani in enkratnemu dogodku v Mariboru so ga tokrat prvič organizirali tudi na Dolenjskem.

Uvodoma sta Petra Seničar in Nina Jerman iz kadrovskega podjetja Adecco mladim strokovno pregledali življenjepise in jim ponudili predloge za izboljšavo. Tako so mladi iz prve roke dobili informacije o kakovosti svojih življenjepisov, ki pogosto predstavljajo prvi stik z delodajalci.


Udeleženci so na dogodku lahko pokazali svojo domiselnost in pripravljenost na reševanje problemov tako posamezno kot v sodelovanju z drugimi. Iskali so ideje za rešitev izzivov, ki so jih predhodno pripravili delodajalci. Predstavniki podjetij Adria Mobil, Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto, Kmetijska zadruga Krka, Medic sistemi, Razvojno izobraževalni center Novo mesto, Si.mobil Novo mesto in Yurena pa so mladim pri oblikovanju svežih idej pomagali s svojim strokovnim znanjem in hkrati na zanimiv način spoznali morebitne bodoče kandidate za zaposlitev. Po uspešnem skupinskem delu je prišel čas za karierne zmenke, na katerih so mladi iskalci zaposlitve predstavnikom podjetij predstavili svoje kompetence in izkušnje.

Obiskovalec Miha Uršič je povedal: »Z dogodkom sem zadovoljen, saj sem se na njem veliko naučil in se srečal s potencialnimi delodajalci.« Z njim se je strinjal tudi Marko Bartolj: »Super izkušnja, predvsem zaradi dejanskega spoznavanja udeležencev z delodajalci prek izziva in neposrednega razgovora. Takih delavnic mladi potrebujemo več

Navdušeni pa so bili tudi predstavniki podjetij. Branka Dajčman (Adria Mobil): »Današnji dogodek je bil čudovit. Z barvito ekipo diplomantov z različnih področij smo prišli do krasnih in uporabnih idejAndreja Luštek (DRPD): »Super je bilo. Lepo je bilo spoznati nove mlade ljudi, saj vedno iščemo osebe za naše programeAndreja Kristan (KZ Krka): »Sem zelo pozitivno presenečena. Taki dogodki pokažejo, da so mladi polni idej in energije

Katarina Šiško (Medic Sistemi): »Zelo mi je bilo všeč. Dobila sem novo idejo, ki jo bom predstavila direktorju. Zanimiv način spoznavanja potencialnega kadraMaja Regina (RIC NM): »Vesela sem, da sem prišla. Spoznala sem zanimive ljudi z veliko potenciala za sodelovanje v RIC-u in zunaj njegaAna Petančič (Si.mobil Novo mesto): »Mislim, da so taki dogodki, ki dajejo mladim nove izkušnje in stik s svetom, v katerega hočejo vstopiti, zelo pomembni. Delodajalci pa lahko vidijo energijo in pristop posameznika, kar prek življenjepisa ni možno

Jure Golobič (Yurena): »Lep dogodek in krasna ideja. Bilo je zelo koristno, saj sem videl, kako razmišljajo mladi z različnih področij.«

Zaposlitvenemu klubu Novo mesto so pri organizaciji pomagali Visoka šola za upravljanje in poslovanje Novo mesto, Artiris cvetlični bar Martina Badovinac s.p. in čajarna Stari most.

Besedilo: Petra Zajc, petra.zajc7(at)gmail.com
Fotografije: Jure Kastelic

###
O projektu Zaposlitveni klubi za mlade:
Zavod Nefiks ob podpori znamke ORTO nadaljuje s tretjo sezono Zaposlitvenih klubov za mlade, s katerimi mladim pomaga pri povečanju njihove zaposljivosti. S sodelovanjem v zaposlitvenih klubih je 104 mladih, ki so bili vključeni v projekt v prvih treh sezonah, dobilo delo. V prvem krogu tretje sezone so zaposlitveni klubi delovali od oktobra do januarja v Ljubljani, Mariboru, Novem mestu, Zagorju ob Savi in Murski soboti, v drugem krogu pa od februarja do maja 2015 v Ljubljani, Mariboru, Novem mestu in Šentjurju.   

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00