fbpx
Obisk podjetja Trimo: »Pokažite dodatno vrednost.«

| Zaposlitveni klubi za mlade

Zaposlitveni klub Novo mesto, ki deluje v sklopu projekta Zaposlitveni klubi za mlade Zavoda Nefiks ob podpori blagovne znamke ORTO, je 8. aprila obiskal Trimo, ki je eno od vodilnih podjetij na področju ognjevarnih streh in fasad ter proizvajalec jeklenih montažnih zgradb.Člane zaposlitvenega kluba Novo mesto je sprejel gospod Aleš Por, strokovni sodelavec za razvoj kadrov v podjetju, nato pa so si nadeli varnostne jopiče in se skupaj z gospodom Jožetom Urbičem sprehodili skozi proizvodnjo, kjer so lahko opazovali nastanek panela v različnih fazah.


Gospod Aleš Por je zaposlitvenemu klubu Novo mesto na kratko predstavil podjetje in prodajni program, skupaj so si ogledali tudi primerke različnih panelov in fotografije stavb, na katerih so bili uporabljeni. Poklicna področja v podjetju so mednarodna prodaja, razvoj, projektiranje, proizvodnja in vodenje projektov, za uspešno opravljanje večine del pa je potrebna tehnična ali gradbena izobrazba. Razložil je proces razvoja delavcev v podjetju in poudaril pomen kariernega načrta, saj ta pomaga posamezniku ugotoviti, kaj si res želi in ga spodbudi, da razmisli, kako bi to dosegel, podjetje pa mu pri tem poskuša pomagati. Klubovci so med enim od prvih srečanj delali prav na kariernem načrtu, toda vedno je dobro še enkrat slišati, da je treba za uspešno kariero razmisliti in ugotoviti, kakšne so naše vrednote in kompetence, kaj si želimo in si nato postaviti jasne cilje ter jim slediti.

Obisk podjetja Trimo je hitro minil in člani novomeškega zaposlitvenega kluba so se naučili veliko novega, tako iz tehničnega vidika kot iz vidika iskanja zaposlitve, saj jim je gospod Aleš Por predstavil pogled kadrovika na kandidate in jim dal nasvete, kako izstopati. Prepričal jih je tudi z besedami: »Pokažite dodano vrednost, to odpira vrata v podjetju


Petra Zajc, petra.zajc7(at)gmail.com


###
O projektu Zaposlitveni klubi za mlade:
Zavod Nefiks ob podpori znamke ORTO nadaljuje s tretjo sezono Zaposlitvenih klubov za mlade, s katerimi mladim pomaga pri povečanju njihove zaposljivosti. S sodelovanjem v zaposlitvenih klubih je 104 mladih, ki so bili vključeni v projekt v prvih treh sezonah, dobilo delo. V prvem krogu tretje sezone so zaposlitveni klubi delovali od oktobra do januarja v Ljubljani, Mariboru, Novem mestu, Zagorju ob Savi in Murski soboti, v drugem krogu pa od februarja do maja 2015 v Ljubljani, Mariboru, Novem mestu in Šentjurju.   


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00