fbpx
mag. Daša Toman Turuk: "Upajte si sanjati na veliko!"

| Kolegice

V torek, 21. 4. 2015 smo se kranjske Kolegice ponovno srečale. Poleg udeleženk so bile prisotne tudi gostje. Srečanje je potekalo v dveh delih. V prvem nam je Maja Đevič, koordinatorka Kolegic v Ljubljani, povedala malo več o samem projektu, odgovorila je na postavljena vprašanja in nam dala dodatno spodbudo.


V drugem, za nas zelo koristnem delu, pa je prišla na vrsto ga. Daša Toman Turuk, ki je po osnovni stroki magistrica medijske produkcije in univerzitetna diplomirana ekonomistka. Več kot petnajst let se je ukvarjala z medkulturnim, korporativnim in tržnim komuniciranjem v mednarodnih korporacijah. Ker je čutila, da pri delu z ljudmi in pri vodenju potrebuje še druga znanja, se je začela izobraževati na področju nevrolingvističnega programiranja, energetske psihologije, psihološke kineziologije in pedagoško andragoškega izobraževanja. (www.dasatoman-svetovanje.si). Na idejo o povabilu je prišla Kolegica Nika, ki je poslušala njena predavanja poslovnih predmetov na Biotehniškem centru Naklo.

Gospa Toman Turuk nam je bolj podrobno razložila, kako je treba cilje postaviti po metodi S.M.A.R.T., skupaj smo postavile par primerov, poleg tega pa nas je zasula z ogromno mero motivacije in koristnih napotkov za življenje. 

Meni osebno se je najbolj vtisnilo v spomin njeno prepričanje in načelo: »Punce, upajte si sanjati! Kdaj pa boste, če ne sedaj!« ter njen pozitiven pogled na poslovni svet: »Če si nekaj ZARES želiš doseči, si za to postaviš dobre cilje in začneš hrepeneti po njih, ni pogoja, da ti ne uspe.«

Sedaj vemo, kako se lotiti naših kariernih in tudi osebnih ciljev. Z eno besedo pa to drugo srečanje lahko opišem kot: NAVDIHUJOČE.

Ana Kutnar, koordinatorka projekta Kolegica v Kranju

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00