fbpx
Trening CARE – Creativity and Reuse for Empowerment, Palermo 9. – 17. maj 2015

| Mednarodni projekti

8-dnevni trening CARE je potekal v organizaciji Centra za kreativni razvoj Danilo Dolci iz Palerma. Med 28 udeleženci iz 13 držav je bila večina mladinskih delavcev in projektnih vodij iz različnih mladinskih/ nevladnih organizacij. Trening je temeljil na metodologiji neformalnega učenja. Skozi kreativne delavnice, debate in igre vlog smo tako spoznavali tematike socialne vključenosti/izključenosti, varovanja okolja, recikliranja in ponovne uporabe odpadnih predmetov.

Trening CARE Sicilija maj 2015 7V celem tednu se je zvrstilo ogromno zanimivih delavnic, zato naj jih omenim samo nekaj. Vso svojo kreativnost smo pokazali v 2-dnevni delavnici, kjer smo v skupinah pripravljali kampanjo za ozaveščanje javnosti na temo varovanja okolja ter praktično predstavitev ponovne uporabe odpadnih predmetov. Nastale so inovativne kreacije, plakati in videi, ki jih bodo organizatorji združili in prikazali v e-brošuri.


IMAG0103Gotovo je vsem v spominu ostal obisk 2 nevladnih organizacij v Palermu. Per Esempio se ukvarja z revitalizacijo revne mestne četrti Borgo Vecchio, kjer med drugim organizirajo učne, športne, kreativne delavnice za depriviligirane otroke. Sprehod skozi Borgo Vecchio nam je odstrl drugačen pogled na Palermo, ki ga kot turisti ne bi nikoli doživeli. Za tem smo obiskali mrežo organizacij Libera, ki se bori proti vplivu mafije v Palermu. Čeprav je mafija na Siciliji še vedno prisotna, pa so državne institucije in civilna družba v zadnjih 20 letih močno omejile njen vpliv in omogočile večjo ozaveščenost javnosti in zaščito potencialnih žrtev.

Ker je bilo sodelujočih organizacij in držav kar veliko, je organizator pripravil tudi predstavitveni bazar organizacij, kjer se je predstavil tudi Nefiks, ter 2 interkulturna večera, kjer smo spoznavali sodelujoče države preko njihove kulinarike, plesa in glasbe.

Poleg novega znanja je trening ponudil predvsem neprecenljivo izkušnjo različnosti ter nova prijateljstva s cele Evrope.

Spodaj je galerija slik s treninga:


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00