fbpx
Dekleta, vabljena v projekt Kolegice!

| Kolegice

Raziskave kažejo, da se mlade ženske na trgu delovne sile srečujejo še z večjimi problemi kakor moški, zato smo na Zavodu Nefiks osnovali projekt Kolegice.

V projekt Kolegice se prijavi TUKAJ.


O projektu
Vsaka posameznica bo imela možnost spoznati in se povezati z uspešno žensko iz svojega bodočega poklica. Ta bo postala njena mentorica – »kolegica«. Dobivali se bosta predvidoma enkrat mesečno, za približno eno uro, na teh srečanjih pa bosta razpravljali o možnostih in ustreznih pristopih za uveljavitev v določenem poklicu.


Projekt temelji na podpori skupine Kolegic in strokovnem vodenju Zavoda Nefiks ter poleg srečanj posameznic z mentoricami vključuje tudi tedenska srečanja Kolegic, kjer bodo udeleženke medsebojno delile spoznanja in informacije, ki jih bodo pridobile od mentoric, prav tako pa bodo načrtovale dogodke, s katerimi bi lahko še bolj spodbudile lastno zaposljivost in zaposljivost drugih mladih žensk ter javnost opozarjale na problematiko zaposlovanja visoko izobraženih mladih žensk.


Več o projektu na http://talentiran.si/index.php/kolegice.


Ozadje projekta
Mlade ženske so na trgu dela še posebej ranljiva ciljna skupina. Različne statistične raziskave odkrivajo, da mlada dekleta zelo težko pridejo do ustrezne zaposlitve. Mladina 2010, zadnja poglobljena raziskava mladih med 25 in 30 letom, potrjuje, da je situacija v zaposlovanju mladih še posebej kritična za ženske. Stopnja brezposelnosti diplomantk se je v zadnjem desetletju povečala s 4,3 % na 17,8 % (pri moških pa (le) z 2,8 % na 7,5 %).

Projekt je poln uspešnih zgodb
Dosedanje Kolegice so z udeležbo veliko pridobile, njegov potencial pa so prepoznali tudi na Združenju Manager Slovenije, zato ga bomo tudi to jeseni ponovno izvedli.Zaenkrat projekt načrtujemo za ljubljansko regijo, izvajali ga bomo pa tudi po več ostalih regijah ter na tak način omogočili sodelovanje v projektu še več mladim iskalkam prve zaposlitve, zato vas vabimo, da spremljate naše objave na http://www.talentiran.si/ in na FB profilu https://www.facebook.com/nefiks.talentiran?fref=ts.

Veselimo se srečanja z vami,

ekipa Zavoda Nefiks


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00