fbpx
  • ZKZM 2015-2016
  • Klubovci že pridobivajo nove kompetence – delavnica Personal Brandinga
Klubovci že pridobivajo nove kompetence – delavnica Personal Brandinga

| Sezona 2015/16

V ponedeljek, 19. oktobra, se je v prostorih DPlaca odvijala delavnica “Personal branding,” namenjena ozaveščanju mladih o pomenu osebnostne predstavitve. Delavnica je bila organizirana v okviru Zaposlitvenega kluba Ljubljana, ki deluje znotraj Zavoda Nefiks, izvajali pa sta jo Natalija Žlavs in Eva Kramar, študentki Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.
Po besedah Natalije danes sistem šolstva ne spodbuja dovolj kreativnosti ter posebnosti posameznika in posledično mladi mislijo, da pri iskanju zaposlitve štejejo le formalna izobrazba ter poznanstva. 


Pri delavnici so z različnimi miselnimi in zabavnimi vajami udeleženci sprva spoznavali sebe, nato pa so ob primerih znanih javnih osebnosti, ki so v nekem smislu ambasadorji self-brandinga, odkrivali pomen “osebnega znamčenja” in kako ga lahko s pomočjo socialnih omrežij in drugih pripomočkov tudi sami razvijajo.


“Your brand is what people say about you when you’re not in the room”
Jeff Bezos, ustanovitelj Amazon.com

Špela: “Na delavnici Personal Branding sem se na interaktiven način preko raznolikih vaj pobližje spoznala s pojmom selfbrandinga. Natalija in Eva sta nas preko principa "Speed dating" spodbudili k razmišljanju o samopredstavitvi in tako se je tekom delavnice med drugim razvila debata o tem, kako si mi predstavljamo selfbranding in kako le-tega dojemamo ter ga lahko razvijamo preko blogov in osebnih spletnih strani.”

Tomas:
“Čeprav sem se s pojmom ‘self-branding’ predhodno že srečal, nanj nisem obračal preveč pozornosti. Primeri, ki smo si jih ogledali (Ellen Degeneres in Karla Lagerfelda), pa so me opomnili na pomen osebnega znamčenja.”


Zala:
“Delavnica self-brandinga mi je potrdila nekaj teoretičnega znanja, ki sem ga že imela o tej temi. Super je bilo praktično delo in uporabljene metode, sploh pa analiziranje napisanega besedila, kjer je bilo očitno, da ljudje gledamo na stvari iz drugih zornih kotov. Delavnica mi je dala še dodatno motivacijo, da resno vzamem svojo promocijo in pridobim prednost pred drugimi kandidati za zaposlitev.”


Zapisal: Tomas Kostelec, član zaposlitvenega kluba Ljubljana

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00