fbpx
Klubovci razmišljajo tudi o podjetništvu

| Sezona 2015/16

V četrtek, 12. 11., je radovednost in vedoželjnost članov Zaposlitvenega kluba Ljubljana  prišel umiriti g. Tomaž Stritar; socialni delavec, direktor socialno podjetniškega inkubatorja, in direktor zavoda za razvoj socialnega podjetništva. Tudi sam je podjetnik. Na konkretnih primerih je govoril o (socialnem) podjetništvu. Razlagal je o vseh pasteh, na katere mora biti mladi podjetnik pozoren, ko začne s svojim delovanjem.
Ker človek po končanem šolanju običajno nima denarja, mora zelo dobro premisliti, ali odpreti s. p., d. o. o., delati preko pogodbe (avtorska, podjemna). Sčasoma se želi osamosvojiti, si ustvariti družino, tudi odpotovati na kakšno službeno potovanje ... Za vse to je potrebno imeti veliko vztrajnosti, poguma, interesa, denarja ...  Izkušnje si je treba izboriti, zato je treba zaplavati in si izbrati fokus, do kam želiš priti. Pogovarjali smo se tudi o prijavah na evropske razpise. Na koncu je predlagal tudi podjetja, ki so v Sloveniji uspešna in s katerimi bi se klubovci lahko tudi povezali.


Predavanju bo sledila tudi praktična delavnica o podjetništvu, kjer bomo med drugim izvedeli izvedeli, kako narediti analizo trga in preveriti, ali trg naš izdelek ali storitev dejansko potrebuje. 


In za konec še akrostih: Kaj vse lahko čaka mladega podjetnika na njegovi poklicni poti?

S amoiniciativnost
O dprtost
C esta
I skrenost
A mbicije
L jubezen
N ačrti
O bčudovanje

P ogovori

O vinki
D elo
J asnost
E mpatija
T eren
N asmehi
I zkušnje
Š ola
T reniranje
V era
O dtis

Jana Bevcer

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00