fbpx
»Sem vsekakor za«

| Kolegice

Za projekt Kolegice sem izvedela povsem po naključju – slučajno sem videla objavo na Facebooku in po kratkem razmisleku sem se odločila za prijavo. »Škoditi ne more,« sem si rekla in izpolnila obrazec. Ko sem izvedela, da sem bila izbrana za vključitev v projekt, sem bila strašno vesela in motivirana, še več navdušenja pa je prišlo po prvih dveh srečanjih s Kolegicami.


Foto: Sonja Ravbar

Z vključitvijo v projekt sem želela dobiti mentorico in prve izkušnje na področju odnosov z javnostmi, kar je bilo zame skok v neznane vode, saj sem (do)študirala nekaj povsem drugega. Odločitev se je izkazala za več kot dobro, saj sem po nekaj srečanjih s kolegicami ter Majo, vodjo projekta, in Alenko, strokovno vodjo Zavoda Nefiks, izpopolnila ne samo svoj CV, pač pa sem začrtala svoj cilj in korake, kako ga bom dosegla, kar je bistvenega pomena za napredek na kateremkoli področju.

Dobro izdelan karierni cilj in koraki so pogoj, da lahko Kolegice kontaktiramo želene mentorice. Sama sem izbrala Tino Cipot, vodjo službe za odnose z javnostmi v podjetju Lidl Slovenija. Njene bogate izkušnje in uspehi na področju odnosov z javnostmi, kamor seveda spadajo tudi družbena omrežja, ki so dandanes neizogiben del PR-a, so me že dlje časa navduševale. Njen odgovor, »sem vsekakor za,« je pomenil začetek produktivnega in prijetnega mentorstva, vsakega najinega srečanja pa se izredno veselim. Tinini konstruktivni predlogi, primeri in nasveti so odlična popotnica na moji karierni poti.

Ena pomembnejših lekcij, ki sem se jih naučila pri tem projektu, je brez dvoma pomembnost mreženja. Kolegice omogočajo mreženje na dveh ravneh – med samimi udeleženkami projekta na eni strani in z izkušenimi mentoricami na drugi. Kolegice so mi odprle nove poti, priložnosti in poznanstva, zaradi česar sem vsaj en korak bližje uresničitvi svojih življenjskih želja in ciljev.

Tamara Pevec

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00