fbpx
  • Zavod Nefiks
  • Aktualni projekti
  • Kolegice
  • »Če je tvoj cilj jasen in točno veš, kaj si želiš, ga bo veliko lažje doseči, tudi če na začetku še ne veš čisto točno, kako ...«
»Če je tvoj cilj jasen in točno veš, kaj si želiš, ga bo veliko lažje doseči, tudi če na začetku še ne veš čisto točno, kako ...«

| Kolegice

"Ko se je ponudila priložnost, da se vključim v program Kolegice, sem jo seveda izkoristila, saj se mi to zdi super priložnost, da se (še bolj) aktiviraš in narediš naslednji ali celo prvi korak k boljši zaposljivosti in (prvi) zaposlitvi. Ko sem se prijavila, sem že imela neko idejo, kaj si želim in tudi potencialno mentorico sem imela v mislih. Nato se je izkazalo, da ta ideja ni bila tako zelo dobra in kasneje sem imela kar nekaj težav z oblikovanjem svojega drugega kariernega cilja, tako da sem vmes že skoraj obupala."

 

Projekt Kolegice ponuja mladim iskalkam zaposlitve ogrodje, kjer lahko svoje zaposlitvene cilje prestavijo na papir in oblikujejo konkretne korake do (prve) zaposlitve

Skozi mentorstvo na področju, kjer se udeleženke želijo zaposliti, pridobivajo vpogled v samo delo, pa tudi informacije in nasvete na podlagi izkušenj svojih mentoric.

Kot je zapisala ena izmed udeleženk, včasih naletiš na ovire. Vendar so Kolegice namenjene tudi temu - podpora in spodbujanje v skupini mladih žensk, ki navijajo druga za drugo.

"Mladim iskalkam prve zaposlitve (s tem opominjam tudi sebe) želim, da ne obupajo in da ne postanejo pasivne pri iskanju redne zaposlitve. Je pa res ravno to, česar sem se naučila pri Kolegicah – če je tvoj cilj jasen in točno veš, kaj si želiš, ga bo veliko lažje doseči, tudi če na začetku še ne veš čisto točno, kako ..."


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00