fbpx
K projektu Kolegice po nova poznanstva, znanje in motivacijo!

| Kolegice

Zaslužni “krivec” za priključitev k projektu Kolegice v Celju je bil direktor podjetja Grafika Grace, g. Miran Gracer, ki je hkrati predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice. Zakaj? Ker je na predavanju (Y)Our Future izpostavil, da moramo delati na svojem znanju, se izpopolnjevati in ga še dodatno nadgraditi. NE SMEMO ZASPATI! Kar mi je dalo misliti.


V Kolegicah sem videla možnost spoznati nove osebe, se mrežiti, pridobiti nova znanja, izkušnje, izstopiti iz svoje cone udobja in s tem povečati svojo samozavest.


V Celju Kolegic zelo veseli!
To, da se je projekt Kolegice razširil tudi v Celje, se je izkazalo za zelo uspešno, saj na srečanjih aktivno sodeluje kar 12 deklet. Večina udeleženk je že prijavljena na ZRSZ in si v glavnem želimo dobiti zaposlitev. Smo zelo pisana družba in pokrivamo zelo različna področja (fotografija, šolstvo, psihologija, ekonomija, gostinstvo, gradbeništvo, predavateljstvo na področju kmetijstva, zoologija, dizajn …). Z dekleti sodelujemo, se na vsakem srečanju bolj povezujemo in se skupaj dogovarjamo o naslednjih koristnih delavnicah, ki jih bomo poskusile organizirati.

Ker neformalno znanje šteje!
Že ta teden bomo na 3. srečanju skupaj z Alenko Blazinšek, strokovno vodjo Zavoda Nefiks, preverile, kako dobre smo pri pisanju življenjepisa in spremnega pisma. V naslednjem letu pa nas čaka simulacija zaposlitvenega razgovora s kadrovnico go. Greto Malec iz Banke Celje, ponovitev programa Excel ter morda še kakšna delavnica retorike. Pod okriljem Kolegic želimo izvesti čim več koristnih delavnic, ki bi drugače bile plačljive. Pomembno pa je tudi postavljanje individualnega cilja, kar je najtežje in hkrati bistvo projekta. Ta cilj nam bo potencialno omogočil, da bomo z lastno aktivnostjo čez 1 leto tam, kjer želimo biti oz. kjer se vidimo v prihodnosti.

O projektu so celjske Kolegice povedale …

Andreja: “Projektu sem se pridružila zaradi želje po novem znanju, izkušnjah in poznanstvih. Pričakujem, da mi ta srečanja pripomorejo najti sebe, da ugotovim kaj želim. Do sedaj je bilo odlično.”

Anja: “Moja pričakovanja so, da stopim iz cone udobja, pridobim znanje na področju fotografije, pridobim nova poznanstva, postanem bolj kompetentna ipd. Slišati dileme Kolegic, ki so podobne moji, so vsekakor prispevek k nadaljnji motivaciji za udejstvovanje v projektu Kolegice.”

Natalija Vran,
vodja projekta Kolegice v Celju

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00