fbpx
DRUŽENJE KOLEGIC IN USPEŠNIH ŽENSK – Mlade ženske na trgu dela: Misija je mogoče!

| Kolegice

Kot udeleženka sredinega dogodka, ki se je odvijal v kongresni dvorani Kristalne palače, lahko povem, da je name naredil vtis. Ob prijetnem druženju in zanimivem programu so mlade ženske, ki so povezane v sklopu projekta Kolegice, imele priložnost mreženja in navezovanja stikov z uspešnimi ženskami –kadrovnicami, direktoricami in uspešnimi podjetnicami.


DSC 0416Med njimi so bile: Tamara Guzelj iz Partner Consulting, Romana Begović, ženska pilotka helikopterja, Jelica Lazarević Lajovic, direktorica kadrovske službe pri Vzajemni, Marta Turk z Gospodarske zbornice Slovenije (ZOR) in gonila sila Mreže MEMA ter Brigita Lazar Lunder iz Plan B. Skozi skupinske diskusije po omizjih, ki so se navezovale na položaj ženske na trgu dela in v podjetništvu, smo pod mentorstvom skupaj odkrivale skrivnosti uspeha v poslovnem svetu.  

DSC 0085Odkrile smo, da je pomembno mreženje, povezovanje in aktivnost na družbenih omrežjih ter da se preko Linkedln-a  odpirajo nove priložnosti za zaposlitev. Govornice na vročem stolu so odgovarjale na aktualna vprašanja žensk v poslovnem svetu in vse so podale enotno mnenje, da se je potrebno postaviti zase in za lastne interese. Poleg tega, da imamo jasno začrtano pot, je potrebno ostati odprt tudi za nove priložnosti, ki nam lahko omogočijo napredovanje in tudi plan B, v kolikor nam prvotni plan spodleti. V želji po rastoči karieri se ne smemo prepustiti coni udobja, ampak prevzeti določeno mero tveganja kot vložek v svoj karierni razvoj pri morebitnih menjavah zaposlitve, ki omogočajo nove izzive. Poleg tega, da je pomembno trdo delo in pridnost, pa ne smemo nikdar zapostaviti rezultatov svojega dela in moramo pogumno nastopiti pri sprejemanju novih delovnih izzivov in ponosnemu predstavljanju svojega dela na poslovnem sestanku tudi širši javnosti, ne le neposredno nadrejenemu.

DSC 0060Prepoznale smo tudi družbeno ozadje in stalno spreminjajočo se vlogo ženske pri sprejemanju novih družbenih in političnih odločitev. S pomočjo diskusije in predstavitve pa smo si odgovarjale tudi na vprašanja, katere so glavne lastnosti uspešnih žensk in s katerimi dejavnostmi lahko te lastnosti okrepimo tudi same pri sebi. Med njimi smo prepoznale vplive vzgoje in okolja ter bitveno kvaliteto intenzivnega dela na sebi in osebnostnega razvoja, s katerim  lahko dosežemo zadane cilje.  Poleg vzdržljivosti, kreativnosti in poguma, uspešna ženska prevzema tudi tveganja in je vselej odprta za nove priložnosti.

Žana Andlovic, udeleženka dogodka
Foto: Lea Bevc


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00