fbpx
18 kranjskih Kolegic po nove zaposlitvene priložnosti!

| Kolegice

V ponedeljek, 18. 1. 2016, je v Kovačnici potekalo prvo srečanje kranjskih Kolegic. Kovačnica je nova coworking skupnost v Kranju, v kateri je svoj termin dobilo tudi 18 mladi žensk, udeleženk projekta Kolegice, ki pogumno stopajo na pot kariernega uspeha.


Profili iskalk prve zaposlitve so tudi v okviru kranjskega kluba nadvse raznoliki: kolegice2od arhitektk, akademskih slikark, ekonomistk do učiteljic, vse  pa druži en skupen cilj ... s podporo mentorice poiskati pravo pot za zaposlitev na področju, ki si ga vsaka posameznica želi. Uvodna ura je bila namenjena sami predstavitvi projekta in predstavitvi udeleženk.  Dekleta so bila na začetku nekoliko zadržana, proti koncu srečanja pa so si Kolegice že zmenjavale dosedanje izkušnje, ki so jih pridobile na trgu dela, in kovale načrte, kaj vse bodo v okviru projekta dosegle.

Urša, 30 let, učiteljica
Za projekt sem izvedela na socialnem omrežju Facebook. Imam desetletne izkušnje na področju poučevanja. Večinoma sem delala na projektih, ki so se pred kratkim zaključili. Prišla sem do točke, ko si želim sprememb, usmeriti se v drugačno fazo poučevanja, v delo z odraslimi.

Tanja, 34, arhitektka
kolegice2Za projekt sem izvedela na Zavodu za zaposlovanje, kjer sem prijavljena. Imam precej delovnih izkušenj. Večinoma sem delala na projektih, saj je posel arhitektke na trgu dela zelo mrtev. Edina možnost je samozaposlitev. V tej fazi sem poskusila različne stvari, med drugim sem se ukvarjala tudi z peko slaščič. Projektu sem se pridružila z namenom, da pridobim mentorico, ki me bo upeljala nazaj v posel, ki ga imam rada.

Irena, 30 let, Marketing
Za projekt sem izvedela na socialnem omrežju Facebook, ko sem brskala in iskala različne oblike izobraževanj, da bi bila bolj zaposljiva. Do sedaj sem opravljala vsa dela preko študentskega servisa, vendar ne v svoji stroki. Med študijem sem odkrila svoje poslanstvo − delo na področju upravljanja človeških virov. Projektu Kolegice sem se pridružila, ker si želim najti uspešno žensko s kadrovskega področja, ki bi mi predstavila področje skozi svoje oči. Želim si neke usmeritve, saj sem na tem področju razen teoretičnega dela precej “mrzla”.

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00