fbpx
Z Nefiksom ponovno do lažje zaposlitve

| Ljubljana - Center

V četrtek, 21. januarja, je v okviru Zaposlitvenega kluba Ljubljana, ki deluje znotraj zavoda Nefiks, potekala delavnica 'Personal brandinga'. Delavnico je vodila Natalija Žlavs, študentka biopsihologije Univerze na Primorskem. Natalija daje velik pomen Personal brandingu ali osebnemu trženju, saj meni, da je tudi med iskalci zaposlitve odlična priložnost, da se pri iskanju dela osredotočijo na lastne konkurenčne prednosti.

personalNa delavnici smo se najprej na hiter in enostaven način drug drugemu predstavili. Sledilo je branje poljudnega članka na podlagi katerega smo podajali mnenja o osebnostnih lastnostih pisca tega članka. Za potrditev dejstva, da se na podlagi svojih izdelkov dokazujemo, je vsak izmed nas na list papirja narisal spletno stran lastnega podjetja in jo primerjal z drugimi. Za konec smo odgovarjali na 'vprašanja v oblakih' in tudi na ta način skušali najti svoje konkurenčne prednosti.
Skupina udeležencev letošnjega zaposlitvenega projekta je bila nad delavnico navdušena.

Anja: ''V delavnici 'self-brandinga' sem spoznala kako pomembno je, ko svoje želje, ideje in prepričanja zapišemo. Šele ko jih spravimo na papir spoznamo, česa si resnično želimo. Prav na tej delavnici pa so nam bila zastavljena vprašanja in na katera smo bili 'prisiljeno' odgovoriti. Sama se pisno zelo rada izražam, ker nam je Natalija omejila čas pisanja na le nekaj minut, sem se osredotočila stvari, ki so mi 'prve prišle na pamet.''

Nataša: ''Na delavnici sem se naučila, da je tisto, o čemer najlažje in brez razmišljanja govorimo in pišemo, tisto pravo.''

Zapisala: Nataša Čeranič

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00