fbpx
Naj dober glas seže v deveto vas!

| Zaposlitveni klubi za mlade

Pravijo partnerke projekta Mema, ki so nas obiskale na Zaposlitvenem klubu Nefiks v četrtek, 24.2.2016, v prostorih Ceneta Štuparja. Poudarile so, da je za današnjega delodajalca pomembno, da zna kandidat opravljati vsaj tri poklice, saj se mu bo le tako 'izplačalo' ga zaposliti. Do novih znanj in izkušenj pa pridemo z iskanjem poznanstev na različne načine in na različnih področjih trga dela.


memaMreženje MEMA (mreža za enake možnosti namenjena predvsem ženskam) je eden izmed načinov ustnega in internetnega komuniciranja. Namen mreže Network MEMA je opozarjati javnost in posameznice o potrebnih ukrepih za podporo podjetnicam in njihovi rasti, predvsem pa podpreti skupine žensk, da oblikujejo regijske svete in se intenzivno vključijo v lokalno podporno okolje. Regijski svet ponuja virtualna srečanja na portalu www.network-mema.com. Z organizacijo regijskih srečanj in virtualno se ženske iz različnih regij, sektorjev in okolij spoznavajo in vključujejo v razpravo o spremembah zaposlovanja mladih v lokalnem okolju.

Tekom delavnice smo udeleženci spoznali SDI test za določanje osebnostnih profilov. Test uporabljajo podjetja pri izbiri novih sodelavcev, za razvijanje lastne osebnosti, za ocenjevanje zaposlenih, za reševanje nesporazumov in kot del izobraževalnih programov. Od vseh testov osebnosti naj bi bil SDI najbolj prilagodljiv, preprost in strokovno veljaven.


"V besedah so vsi ljudje podobni, v dejanjih se razlikujejo."Moliere

Zapisala: Nataša Čeranič
KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00