fbpx
Podjetnice verjamejo v moč povezovanja!

| Kolegice

V sredo, 9. marca, se je v Hotelu Union v Ljubljani že četrto leto zapored odvil dogodek 500 podjetnic – največji dogodek za žensko podjetništvo v Sloveniji, na katerem se je letos zbralo kar 580 udeleženk. Med njimi smo bile tudi predstavnice NEFIKSa, še posebej iz projekta KOLEGICE.

Z vami delimo nekaj misli govornikov in govornic, ki so nas najbolj navdahnile.

500podjetnicFB3

1.    Ključ je v povezovanju
Sandi Češko, soustanovitelj podjetja Studio moderna, je poudaril: »Danes potrebujemo mehke veščine, kot so intuicija, empatija in povezovanje. In tu se lahko moški učimo od žensk. Danes bodo na trgu zmagovali tisti, ki znajo povezovati – povezovati ljudi, znanje in nove principe.«

2.    Svet ni še nikoli bil tako majhen, kot je danes!
Julien Coustaury, ki ima več kot 20 let izkušenj na vodstvenih položajih v proizvodnji in storitvenih dejavnostih in je deloval v več kot 80 državah na vseh petih celinah, je v svojem govoru z nami delil nasvete za uspeh, ki jih je podkrepil s svojimi lastnimi izkušnjami. Predvsem nam je želel pokazati, da svet še nikoli ni bil tako majhen, kot je danes, in zato lahko povsem verjame v svoje nasvete, kot so:
−    »Naredi nekaj velikega ali pa se sploh ne loti.«   
−    »Uživaj v tem, kar delaš.«
−    »Imej velike sanje in jih tudi uresniči.«

3.    Kako eskimu prodati hladilnik?
Mag. Andreja Jernejčič, direktorica podjetja za piar, treninge javnega nastopanja in izobraževanja Lin&Nil, nas je prepričala, da lahko hladilnik prodamo celo eskimu, če vemo, kaj delamo. Poudarila je, da sta prvi dve minuti ključni, da v sogovorniku vzbudimo občutek, da naš produkt ali storitev zares potrebuje, pri tem pa se moramo zavedati, da stranke ne zanima, kdo smo mi in kaj imamo, ampak jo zanima, kaj bo ona imela od tega.

500podjetnicFB14.    Potrebni so dolgoročni cilji!
Dejan Roljič, 28-letni ustanovitelj in direktor največjega zasebnega pospeševalnika v regiji, je kot ključne elemente uspeha navedel, da naj tisto, kar delamo, delamo z dolgoročnim ciljem. Kratkoročni dosežki nam, po njegovem mnenju, dajejo le lažen občutek uspešnosti in izginejo čez noč. Poudaril je pomen ekipe, s katero delamo, ter to, da si v življenju ne ustvarjajmo  omejitev in pomagamo drugim, pri tem pa ničesar ne pričakujemo v zameno.

5.    Želite biti srečni? Bodite.
Ana Bučević, motivacijska predavateljica s Hrvaške, je mnenja, da biti uspešen, pomeni biti srečen in uživati življenje. Sama pravi, da je denar sicer super zadeva – prej ko ga vzljubimo, prej ga bomo imeli, a pri tem ne pozabimo, da je denar le sredstvo, ne cilj. Najbolj so nas navdahnile ravno njene besede, in sicer je poudarila, da imamo ljudje to moč, da kreiramo lastno realnost. Pozvala nas je, naj ne bomo opazovalci, ampak ustvarjalci svojega življenja.
Pošalila se je, da če že moramo misliti, mislimo pozitivno.

Dogodka smo se udeležile tudi predstavnice Zavoda Nefiks.
500podjetnicFB2Alenka: »Najbolj mi je dala misliti izjava, da ni pomembno samo to, kar se zgodi na dogodku, ampak tudi to, kar se dogaja po dogodku. Predvsem se mi zdi pomemben dolgoročni učinek tovrstnih srečanj.«
Maja: »Kot mlada podjetnica lahko rečem, da mi je dal dogodek ogromno motivacije in poguma, da bom na svojo podjetniško pot stopala še bolj prodorno in z mislijo, da lahko dosežem vse, kar želim, ker vem, kam želim priti.«

FOTO: FB 500 podjetnic


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00