Nefiks
Nedelja, 20 Januar 2019
  • Domov

Osredotočite se na svoj cilj in ne obupajte!

Tomaž Pirman, član Zaposlitvenega kluba Ljubljana, se je tekom kluba uspešno podal na podjetniško pot - odprl je lastno podjetje in že podpisal enoletno pogodbo s podjetjem Ceneje d.o.o. Ob svoji novi pridobitvi nam je zaupal:

TomažV zaposlitveni klub sem se prijavil, ker sem bil že pol leta brez zaposlitve in sem upal, da bo mogoče klub tudi kaj pripomogel pri iskanju zaposlitve. Izkazalo se je, da mi je klub dal veliko. Pridobil sem na samozavesti, izpilil svoj CV, preizkušal nove in drzne metode za pridobivanje razgovorov in še in še. 

Najbolj pomembno pa je, da sem bil tekom kluba v »ekipi« iskalcev zaposlitve in smo skupaj drug za drugega stremeli k cilju – zaposlitvi. Super je, ko drugi iščejo možnosti zate in hkrati tudi ti iščeš možnosti za druge. Vzajemnost je super.

No, pa da preidem k bistvu. Ja, ob zaključku kluba sem tudi sam prišel do dela, in sicer sem odprl s.p. in s prvim podjetjem že sklenil enoletno pogodbo. Za začetek je super in sem zadovoljen.

Želim pa še podati nasvet za tiste, ki ste v isti zagati, kot sem bil jaz pred klubom: Ne obupajte in še bolj pomembno, ne iščite izgovorov. Lahko je reči, da je trg prenasičen z iskalci in da ni služb in da je nemogoče dobiti službo in da delodajalci sploh ne gledajo prijav in tako naprej. Tudi če je kaj od tega res, so to stvari, na katere nimate vpliva in se ne obremenjujte z njimi.

 

Imate pa vpliv nase, lahko spremenite sebe in fokusirajte se nase in na svoj cilj. Pa srečno!

Slika: osebni arhiv