fbpx Nefiks
Torek, 29 September 2020

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Ena Kolegica in kar dve mentorici!

Dijana Pita Costa, udeleženka Kolegic, o sodelovanju v projektu:

"Informacije o projektu Kolegice sem zasledila ravno v času, ko se mi je zaključil porodniški dopust in ko mi je prenehalo financiranje doktorskega študija. Nihala sem med odločitvijo, ali podaljšati status študenta ali se podati na trg dela. Pri tem sem vedela, kaj so moje prednosti in kaj želim početi v profesionalnem smislu, vedela pa sem tudi, kaj mi še manjka. Projekt Kolegice se mi je zdel kot super priložnost, da spoznam nove ljudi na svojem področju in osvojim dodatna znanja, ki mi bodo pomagala pri iskanju zaposlitve.

kolegica - svetla
Kot  muzeologinja  in arheologinja sem se želela izpopolniti na področju muzejske pedagogike ter sem iskala mentorico v enem od ljubljanskih muzejev. Že od prej sem poznala delo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane, zato sem tokrat želela spoznati kakšen drug muzej z inovativnimi programi za javnost. Takoj so se odzvali v Šolskem muzeju in dobila sem ne le eno, ampak dve mentorici, kustosinji,  Marjetko Balkovec Debevec in Matejo Ribarič. Muzej je majhen, zato se naloge kustosa pedagoga delijo med obe kustosinji.

Z mentoricama sem se zelo dobro ujela. Smo zelo pridne in se držimo zastavljenega načrta. Na rezultate vsakokratne zadolžitve mi podata 'feedback'. Njuni komentarji, nasveti in diskusije, ki jih imamo, mi izredno pomagajo. Kažejo se tudi že področja, kjer bi lahko prispevala s svojimi izkušnjami.

Če zaključim. Kar me najbolj navdušuje pri našem sodelovanju je ravno spoznavanje njunega načina razmišljanja in filozofije dela. Tega se ne da naučiti iz knjig."