fbpx
Zaposlitveni klub Novo mesto s polno paro zaposlitvam naproti!

| Novo mesto

ZAPOSLITVENI KLUB NOVO MESTO
Novo mesto, 30. marec 2016 - Zaposlitveni klub Novo mesto, ki deluje v sklopu projekta Zaposlitveni klubi za mlade, se srečuje že tretjo sezono – prvo srečanje je potekalo februarja 2016, v letošnji skupini pa je na začetku sodelovalo 11 posameznic različnih smeri in stopenj izobrazbe. Iskalke dela v zaposlitvenem klubu vidijo priložnost za določitev kariernih ciljev, izboljšanje svojih življenjepisov ter predstavitve na zaposlitvenih razgovorih.
rsz zkzm - novo mesto 2016
V prvem mesecu je bil poudarek zaposlitvenega kluba na splošnih smernicah, ki se jih bodo članice držale, ter na oblikovanju lastnega profila: na prvem srečanju so tako oblikovale kratko osebno predstavitev, izpostavile zaželene delodajalce ter določile svoje karierne cilje, pa tudi cilje skupine.

Na naslednjem srečanju so članice zaposlitvenega kluba zastavile svoj karierni plan ter se osredotočile tako na kompetence, ki jih že imajo, kot na tiste, ki bi jih rade še razvile oziroma pridobile. Seznanile so se z elementi dobrega življenjepisa, motivacijskega in spremnega pisma ter »elevator pitcha«, ki so ga tudi spisale vsaka zase in ga zvadile. Tretje srečanje je potekalo na RIC-u v Novem mestu: ob prijazni pomoči tamkajšnjih sodelavk so dekleta oblikovala vsaka svojo CV vizitko in jo tudi natisnila. Ko so se dobile naslednjič, je bil poudarek na življenjepisih – na obisku je bila kadrovnica iz Tilie, ki je pregledala življenjepise in podala predloge za izboljšanje. To je bila tudi podlaga za nadaljnje srečanje, ko sta zaposlitveni klub obiskali kadrovnici iz Adecca, skupaj s članicami predebatirali temeljna vprašanja na zaposlitvenem razgovoru ter odgovorili na njihova vprašanja glede razgovora in pričakovanji delodajalca.

 

O projektu Zaposlitveni klubi za mlade:

Zavod Nefiks je v preteklih sezonah ob podpori znamke ORTO izvajal projekt Zaposlitveni klubi za mlade, s katerimi mladim pomaga pri povečanju njihove zaposljivosti. S sodelovanjem v zaposlitvenih klubih je delo dobilo 145 mladih, ki so bili vključeni v projekt v prvih štirih sezonah. V prvem krogu četrte sezone so klubi potekali v Ljubljani, Šentjurju in Zagorju ob Savi, v drugem krogu se izvajata kluba v Novem mestu in na Jesenicah.
 
 

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00