fbpx
Dekleta Zaposlitvenega kluba na Jesenicah priredile Otroško matinejo

| Zaposlitveni klubi za mlade

Članice Zaposlitvenega kluba za mlade Jesenice, so v nedeljo, dne 24.4.2016, v sodelovanju z Mladinskim centrom Jesenice v dvorani Kolpern pripravile sila zabaven dogodek za otroke in njihove starše.

matineja1Predšolske in šolske otroke ter njihove starše so povabile na celodnevno zabavno otroško matinejo, ki je vsebovala obisk čarovnika, glasbene in plesne točke, telovadbo, hokejsko tekmo ter bogat srečolov. Poleg bogatega in zabavnega programa so punce nase prevzele, , tudi skrb za hrano in pijačo. Ob tem smo bili deležni tudi toplih priboljškov, npr. kave in številnih sladic. Skupaj nas je dogodek obiskalo več kot 300 udeležencev, za vse stroške pa so poskrbele organizatorke same, v sodelovanju in z dobro voljo številnih donatorjev in sodelavcev.

matineja3
Izjave staršev:
»Čudovita ideja in kvalitetna izpeljava. Vesel sem, da imamo pri nas mlade, ki so sposobni brezplačno pripraviti tak dogodek. Pa še kuhati nam ni bilo treba…« (očka Igor)

»Krasno je, punce so odlične. Takoj se vidi, da so vložile veliko dela in rezultat je prelep. Sin mi je rekel, da so tukajšnje palačinke boljše od mojih.« (mamica Danijela)

Uroš Kopavnik, mentor

***
Zavod Nefiks je v preteklih sezonah ob podpori znamke ORTO izvajal projekt Zaposlitveni klubi za mlade, s katerimi mladim pomaga pri povečanju njihove zaposljivosti. S sodelovanjem v zaposlitvenih klubih je delo dobilo 145 mladih, ki so bili vključeni v projekt v prvih štirih sezonah. V prvem krogu četrte sezone so klubi potekali v Ljubljani, Šentjurju in Zagorju ob Savi, v drugem krogu se izvajata kluba v Novem mestu in na Jesenicah.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00