fbpx
50 odtenkov sive ekonomije - izvedba 2016

| 50 odtenkov sive ekonomije

50 odtenkov sive ekonomije« - v 2016 že tretjič izvajamo projekt za ozaveščanje mladih.

Pod pokroviteljstvom Urada za komuniciranje (UKOM) bomo na Zavodu Nefiks letos že tretjič izvajali projekt "50 odtenkov sive ekonomije''. Glavni namen projekta je ozaveščanje mladih, da neplačevanje davkov ni dobro za njihovo prihodnost. Ozaveščali jih bomo na njim primeren način, to je zabaven, inovativen, mladostniški način. 

Letošnje delavnice bomo razdelili v dva sklopa.
Prvi bo namenjen predvsem srednješolcem. Preko skupinske dinamike bodo spoznavali pasti neplačevanja davkov, posledice sive ekonomije, stanje v Sloveniji in po svetu.
Drugi sklop pa bo okrogla miza z gosti. Rdeča nit bodo letos kratki filmčki znanega slovenskega stand up komika na temo sive ekonomije, ki jih bo posnel ravno v ta namen. 

Mlade želimo na duhovit način prebuditi v aktivne državljane, ki bodo soustvarjali dobro, pravično in prijetno družbo.

Vodja projekta, Suzana Tahiri je dejala:« Aktivnosti, ki smo jih izvajali do sedaj so bile vedno pestre in zanimive. Med samim izvajanjem aktivnosti pa sem dobila še nekaj idej, kako bi lahko dejavnosti še bolj popestrila oziroma jih naredila še bolj učinkovitejše. Prav iz tega vidika smo se z Zavodom Nefiks letos ponovno odločili, da se prijavimo na razpis z novimi načini motiviranja mladih, da se o tej temi pogovarjajo.«
Ana Berce, koordinatorka aktivnosti pa je dejala: "Mlade danes zanima premalo stvari, še posebno pa ne njihova prihodnost!"

Projekt »50 odtenkov sive ekonomije« financira Urad Vlade Republike Slovenije za komuniciranje (UKOM), aktivnosti, ki jih bomo v okviru projekta izvajali pa bodo potekale s podporo Urada Republike Slovenije za mladino. Če želite več izvedeti o projektu, kontaktirajte vodjo projekta na email: nefiks@nefiks.si ali suzana(AT)nefiks.eu

Ekipa Zavoda Nefiks

header-image-50-odtenkov


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00