fbpx
Anuša Gaši navdušila postojnske Kolegice!

| Kolegice

V sredo, 11. 5. 2016, je v Mladinskem centru Postojna potekalo predavanje na temo javnega nastopanja, ki so ga organizirale postojnske Kolegice in k sodelovanju povabile odlično Anušo Gaši. Predavanja so se udeležile tudi udeleženke projekta Kolegice iz Nove Gorice in zunanje udeleženke, kar je gostiteljice zelo razveselilo.

Javno 3

 

 

 

Sogovornica je na zelo zanimiv in pristen način dekletom predstavila javno nastopanje v desetih korakih. Dekleta so zelo uživala in se naučila veliko novih koristnih nasvetov za izvedbo javnih nastopov. Verjamejo, da jim bodo prišli še zelo prav.
Prav tako pa so se Kolegice odločile, da bodo v prihodnje skušale organizirati še kak dogodek, predavanje in se tako naučile še kaj novega.

 

 

 

 Za vse tiste, ki se dogodka niso udeležil, pa prilagamo 10 korakov za izvedbo odličnega javnega nastopa.

1. Opazuj ostale govorce.
2. Pripravljaj se ves čas.
3. Načrtuj javni nastop.
4. Čas=zaveznik (v javnem nastopanju ga je treba spoštovati).
5. Sprosti se pred javnim nastopom.
6. Zgrabi priložnost (do minuta in pol časa na začetku za pridobitev pozornosti).
7. Osvoji prostor (s pogledom na ljudi).
8. Govori razumljivo in zanimivo.
9. Bodi oseben (poišči slog, ki ti ustreza, bodi avtentičen, to kar si).
10. Udarno zaključi.

Javno 5Ob tej priložnosti bi se Kolegice še enkrat rade zahvalile gospe Anuši Gaši, ker se je brez pomislekov odzvala na  povabilo in nam tako ponudila skoraj triurno zanimivo, prijetno druženje. Zahvalile pa bi se tudi Mladinskemu centru Postojna, ki nam je zelo prijazno odstopil prostor za predavanje.

Postojnske Kolegice


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00