fbpx
Sledite svojim ciljem in pokažite navdušenje!

| Novo mesto

Cvetka Sušin, nekdanja vodja Zaposlitvenega kluba Novo mesto, o tem, kako ji je izkušnja pomagala do službe!

Cvetka SušinKo sem pred meseci prejela klic s ponudbo, da bi vodila zaposlitveni klub v Novem mestu, sem sprva rekla, da ne. Vendar mi ni dalo miru in sem se spraševala »Kaj pa
če ... Kaj pa če je to priložnost zame?« Konec koncev je bil moj zaposlitveni cilj delo z ljudmi in le kje bi lahko nabrala boljše kompetence za tako delo? Odločila sem se, da se vseeno preizkusim v tej vlogi in prav gotovo mi ni žal!


Bila sem že članica (in pomočnica vodje) v prejšnjem klubu, tako da sem potek kluba že dobro poznala. Vodenje kluba mi je prineslo nove kompetence, znanja in super izkušnje, in kar je najpomembneje - z veseljem lahko povem, da mi je prineslo službo!

Ko sem se prvič odpravila na razgovor za sedanjo službo, jih je zanimalo vse, kar počnem v klubu in so bili nad tem, kar sem pripovedovala, navdušeni, saj se je razpisano delovno mesto nanašalo ravno na delo z brezposlenimi osebami. Takoj so opazili moje navdušenje nad delom, mojo zagnanost in motiviranost. In tako sem tudi jaz, po dolgem iskanju, končno lahko rekla: »Dobila sem službo!« In to službo, ki jo z veseljem opravljam in ki sem si jo zares želela. Vsem mladim iskalcem svetujem, da ostanejo zvesti svojim zaposlitvenim ciljem in da na vsakem koraku iščejo priložnost, da pridobijo kakršnekoli izkušnje, kompetence in znanja, ki bi jih nekoč lahko uporabili pri želenem delu. In ko pridete do razgovora za tako delo, ne bojte se pokazati navdušenja in svoje zagnanosti, delodajalci si želijo ravno tega!

Cvetka Sušin


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00