fbpx
Zaposlitvena priložnost za mlade na Jesenicah

| Sezona 2015/16 Zagorje ob Savi

Mlada, izobražena in izredno motivirana dekleta, članice Zaposlitvenega kluba za mlade Jesenice, so organizirala Zaposlitveno priložnost za mlade. Dogodek se je odvijal na Jesenicah, v dvorani Kolpern.  Namen dogodka je bil iskalcem zaposlitve pomagati stopiti v stik neposredno z delodajalci. Dekleta so pripravile zabaven in pester program, ki ga je otvoril podžupan Občine Jesenice Miha Rebolj.

PodžupanNato so obiskovalci nekaj malega lahko slišali o Zavodu Nefiks in programih, ki jih izvajajo na področu pridobivanja neformalnih izkušenj. Predstavnica Trenkwalder Slovenia pa je izvedla zanimivo predavanje o prijavah na prosta delovna mesta in o smernicah kako napisati življenjepis ter kako se pripraviti na razgovor. Predstavila so se tudi prisotna podjetja. Niz predavanj je prekinila pevka Renata Mohorič, članica skupine I. C. E. , ki je poskrbela za sprostitev pred samim začetkom kariernih zmenkov.

Nov kader so prišla iskat podjetja Hidria, Sumida, Elan in Hit Alpinea. V Hidrii zaposlujejo strojnike, orodjarje, elektrotehnike, mehatronike, v Sumidi, v proizvodnji, zlasti ženske z dobrimi ročnimi spretnostmi ter tudi elektrotehnike in strojne tehnike. Prav tako proizvodne delavce išče Elan, Hit Alpinea pa kuharje, kuharske pomočnike, natakarje, sobarice in kozmetike. Na dogodku so bili prisotni tudi Ragor, Ljudska univerza Jesenice in Kamra. Svoje delovanje je predstavil še Mladinski Center Jesenice, ki je članicam kluba nudil veliko podpore tudi pri izvedbi dogodka, za kar so jim dekleta neizmerno hvaležna.

Čeprav je bil dogodek izpeljan na visokem nivoju pa je malo razočarala slaba udeležba iskalcev zaposlitve. Na dogodku je bil prisoten tudi Uroš Kopavnik, svetovalec z Zavoda RS za zaposlovanje in mentor zaposlitvenega kluba, ki je poskrbel, da so bili na vabljeni tudi iskalci zaposlitve iz evidenc zavoda. Za Gorenjski glas je dejal: ''Tu se predstavljajo dobri delodajalci in velika škoda je, da iskalci zaposlitve niso bolje izkoristili te priložnosti. Prav nezainteresiranost in slaba motivacija sta namreč njihov pogost problem.''

Dogodek je predstavljal zaključno dejanje Zaposlitvenega kluba na Jesenicah. V času delovanja so dekleta pripravile različne dejavnosti, s katerimi so se predstavila tako delodajalcem, kot širši javnosti, ob enem pa so pridobila veliko novih znanj in izkušenj.

Zapisala Maja Nučič, Zaposlitveni klub za mlade Jesenice


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00